Wysany: 2008-08-13, 22:41 Wszelkie porady mile widziane :)
Witam wszystkich,
Od dłuższego czasu obserwuje wasze forum które de facto polecił mi Smasher , gdyż chciałem sobie sprawić prezencik na lipcowe urodziny - BMW 318i coupe z 1993 r. który potocznie nazywacie "kebab".
... i tak sie stało...
Otóż umieszczam ten post z bardzo prostego powodu - jako to jest moje pierwsze BMW chciałbym sie dowiedzieć czego moge sie spodziewać od tego samochodu, chodzi mi nie tylko o te pozytywne kwestie ale też cokolwiek na co moge sie naktknąć podczas rutynowej jazdy, przeglądach i szeroko rozumianej eksploatacji.
Oprócz małego wycieku oleju pod silnikiem, tapicerki w drzwiach, wymiany przedniego lewego reflektora przeciwmgielnego,wymiany przekaźnika (szyberadachu) oraz zaszycia dwóch dziur w tylnej kanapie... aha i jeszcze najprawdopodobniej przepalony tłumik - ale to chyba moja wina - nie ma większych zarzutów o które możnaby się przyczepić.
Aha jeszcze mam tam niskoprofilowe gumy na 17'-kach.
I tak to wygląda na ten moment. Jestem szczęśliwym posiadaczem BMW!!!!!!!!!
Widze ze jest tysiace odpowiedzi w twoim temacie wiec ja tez cos napisze
odp na pytanie "czego moge sie spodziewac" odp prosta Wszystkiego .. uscislajac przy kapciach 17 sqpil bym sie na zawieszeniu dokladniej na ekspoloatacji swozni pewnie sie za chwile wytrzaskaja i bedzie ci przy pewnych predkosciach bilo kolo .. idac dalej .. jak bedziesz chcial palic kapica i dawac w pyte to padnie dyfer .. przy okazji jak bedziesz mial padniete wisco zagrzeje Ci sie fura i padnie chlodzenie to posypie Ci sie silnik lol pisania jest na tysiace stron .. wszystko zalezy od tego jak bedziesz jezdzil i w jakim stanie masz auto pozdrawiam
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
aha i jeszcze jedno nigdy nie mysl ze nie masz w aucie nic do zrobienia ZAWSZE JEST COS DO ZROBIENIA ( madrosc ta nabylem po swoich przejsciach z autem nie koniecznie Ty tez tak bedziesz mial) pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
jak wsiadziesz do auta i przez otwarte okno zamkniesz drzwi kluczykiem a potem wsadzisz go do stacyjki nie bedzie ci dzalal rozrusznik
gratuluje nabytku, e36 to proste auto i nie powinno sprawiac zbyt duzo problemow
jednak w 15 letnim samochodzie "piardnąć" moze wszystko i musisz sie z tym liczyc
obserwuj samochód i uzywaj przycisku "szukaj" na naszym forum a poradzisz sobie z kazdym problemem