Witam
Przedstawiam swoje auto e30 320 z 1990 roku. Kupiłem je 1 sierpnia 1998 roku, jakieś 4 lata temu zmieniłem silnik na m20b25, dyfer (duża głowa), tarcze na tył. 3 lata temu położony nowy lakier (niestety już do poprawek). Koła DZ Exklusiv 17 na 8,5 cala et15 opony 215/40. Auto wyposażone w wspomaganie, elektryka szyb, obc1, sportsitze (grzane), kierownica momo corse i pewnie coś tam jeszcze. Zawieszenie 60/40 weitec + sachs. Z zewnątrz to co widać.
W planach obszycie na nowo wnętrza.
Wiem ///M na klapie do zdjęcia (zostanie bo z nią kupiłem auto i przez tyle lat się przyzwyczaiłem )
Fajny kolorek Tutaj jest wszystko na swoim miejscu nic dodać nic ująć
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Auto spoko-kolor rewelacja koła i reszta również
Hmmm tylko nie kumam skoro siedzi tam 2,5l czemu nie masz kratki wlotu na chłodnicę oleju tylko masz te "zamknietą" Pozdro600.
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Jasiel ale masz zajebiste lampy NIkt jeszcze nie zauważył.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Z zaslepionym wlotem sprawa jest prosta, nie mam zamontowanej chłodnicy oleju
Rozumiem zestaw jest od E34
Nie. Silnik pochodzi z e30 z tym, że nie kupowałem zestawu. Zakupy zrobiłem u swojego mechanika (od 15 lat może dłużej robi praktycznie same bmw i ma pokaźny skład części) a że nie było do niego chłodnicy oleju to jest bez. Dodam tylko, że przed włożeniem do auta został przeprowadzony kapitalny remont, przy okazji zawitały tarcze na tyle, no i oczywiście dyfer z dużą głową.
Lampy to orginał mhw (zakup z przed dwóch dni). Były dwa rodzaje tych lamp???