BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem z ogrzewaniem m20b25
Autor Wiadomo
Linek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 2 razy
Doczy: 24 Kwi 2008
Skd: Pruszków
Wysany: 2008-09-24, 21:09   Problem z ogrzewaniem m20b25

1)
panowie problem tego typu ze, jak jade szybciej to dmucha zimne powietrze, jak puszcze go na luzie przez chwile znow cieple, jak sie rozpedze znow zimne i tak ciagle, uklad odpowietrzany milion razy z temperatura nic sie nie dzieje a mimo to ciagle to samo. gdzie szukac problemu?

2)jak nie mam wlaczonej klimy masakrycznie szybko paruja mi wszystkie szyby nawiew nawet na maxa nic nie daje, czy tak musi byc?

3)nie chce autko palic na benzynie, zmienialem przeplywke nic sie nie zmienilo, pompka paliwo pompuje tyle wiem, czasami jak sie nagrzeje to zalapie na benzynie i chodzi dobrze wiec raczej pompka i wtryski odpadaja, slyszalem ze to mogly byc jakies czujniki czy cos ale nie wiem gdzie tego szukac :P :help:

gatun0 

Pomg: 15 razy
Doczy: 30 Lip 2008
Skd: Uć
Wysany: 2008-09-24, 21:37   

1) mała wydajność pompy wody ( czasami tak się daża jak się zakłada tanie zamienniki )
lub zamulona nagrzewnica

2) podejżewał bym filtr kabiny

3) czujnik odpowiedzialny za dawkę paliwa znajduje się w okolicy termostatu ( niebieski )

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-09-25, 00:32   

gatun0 napisa/a:
1) mała wydajność pompy wody ( czasami tak się daża jak się zakłada tanie zamienniki )
lub zamulona nagrzewnica)

albo zamienione przewody wchodzacy z wychodzącym do nagrzewnicy na przegrodzie czołowej w komorze silnika.

gatun0 napisa/a:
2) podejżewał bym filtr kabiny)

filtr kabinnowy zasyfiony lub zapchane odpływy wody w dolnej części obudowy nagrzewnicy te które wchodzą do tunelu nad skrzynią biegów...

3. kliknij u góry na zaznaczone na czerwono szukaj...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: