Wysany: 2008-09-29, 12:57 Fotele RECARO, problem z regulacją, prowadzenie linki [e30]
WItam wszystkich!
Moj problem polega na tym, że:
Posiadam fotele RECARO (nie sport sitze) w e30 coupe, i nie dziala pochylanie oparć.
Rozebralem fotel i okazalo sie ze są tam linki, ktore są odpowiedzialne za pochylanie oparcia aby pasażer mógl wejsc do tylu, ale byly tak luzne ze bez problemu je wyciągnelem z fotela.
Moje pytanie brzmi, jak ta linka powinna iść zeby to dzialalo? Na dzwigience juz w srodku fotela jest koleczko i wydaje mi sie ze linka powinna isc od dołu fotela (mały dzyndzelek) do dzwigienki w oparciu i wracac z powrotem na dół, ale jest tam tak slaby dostep ze ciezko mi ocenic czy mam racje. Bardzo prosze kogos kto wie jak te linki tam poprowadzic i zaczepic, zeby to dzialalo o pomoc, bo skonczyly mi sie pomysly. Dzieki wielkie za wszelkie porady.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-09-29, 15:32, w caoci zmieniany 1 raz
hej,
Maras te, ktore pokazales jako sportsitze to sa zwykle fotele....
pozdrawiam, T.
Po pierwsze ten rysunek nie posiada tylko regulacji podudzia niestety rysunki sa niedokłądne w realomie są jeszcze gorsze...ale nie celem było pokazanie budowy fotela...
Po drugie budowa wewnątrz fotela zwykłego i sportsize zbliżona a chodziło mi o pokazanie układu linek do łamania fotela bo w obu są identyczne wiec.... o co ci chodzi?
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Dzieki Panowie za pomoc, juz to zrobilem, tam idzie jedna linka od dołu, po dzwigienke, z niej do drugiej dzwigienki i na sam koniec znow na dół na druga strone:)
Mam fotele RECARO.
DZX za pomoc!
Pogratulować, mnie zawsze trafiały się tylko sportsitze...