Wysany: 2004-12-16, 00:07 Straszliwie mi telepie autem
Siemano madre glowy
Mam M10B18 wtrysk l-jet skrzynia automat III bieg.
I teraz problem na wolnych obrotach strasznie mi telepie autem ale to bardzo strasznie na kazdzym zbiegow P, N, D, 1, 2, a na R jest wszysko OKi rowniutko bardzo Jak auto wchodzi na wyzsze obroty to drgania ustaja ale nie do konca, a czasem przechodza jak juz jest bardzo cieply.
Tylko darujcie sobie odopowiedzi typu "sprawdz KWN", bo mialo by to sens , ale auto chodzi rowno od razu po odpaleniu ale tylko na wsteku
Co moze byc tego powodem
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Ostatnio zmieniony przez yoshi 2004-12-16, 22:28, w caoci zmieniany 1 raz
wiec tak KWN sa nowki dzis zalozone obroty sa teraz bardzo stabilne na LPG i na PB a drgania nie ustaly
Drgania sa na tyle mocne ze ja postawisz 1 litr coli w kubku to 2sek nie ustoi drgania lagodnieje gdy auto jest na obrotach powyzej 2500 czasem jak juz jest bardzo cieple auto to drgania ustaja, ale bardzo zadko
P.S. Sorry to jest l-jet juz zmienilem wyzej
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Ja obstawiam poduszkę na silniku. Miałem podobnie w IS-ie. Tylko że ja włożyłem zwykłą poduchę od 1.8. Oczywiście się nie nadawała. A nowa oryginalna bagatela ponad 200zł....
Ale od czego ma się ojca mechaniora...?
Teraz chodzi na poduszkach od poldka i jest zajebiście:)
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...
wiec tak pod silnikiem sa dwie pod srzynia jedna koszt ok. 55zl/szt
teraz tak juz kiedys mialem okazje wymieniac poduszki pod skrzynia i trwalo to ok 30min.
ale jak z silnkiem czy wystarczy go podlewarowac czy trzeba go calego wyciagac Przypominam ze to M10 czyli w sumie gabarytem niewielki
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86