Witam.
Mam całą kompletną instalacja gazowa ( 1,5 roczna ) 2-giej generacji wraz ze wszytkimi papierami z auta które zostało rozebrane na części.
Moje pytanie do was:
Czy taką instalację można legalnie zamontować do innego samochodu???? Ile taka instalacja jest warta???? Nie ukrywam że przyszło mi do głowy zainstalowanie do mojej e30, ale tu zostaje jeszcze kwestia czy instalacja z m40 podoła w m20????
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Ostatnio zmieniony przez ANDRZEJ-BIELAK 2008-10-05, 08:24, w caoci zmieniany 1 raz
pewnie i podola - moze jedynie parownik byc za slaby - zeby ja zalegalizowac to albo zrobia ci to odplatnie w zakladzie montujacym lpg - ale i tak skasuja ci za montaz przy wystawianiu faktury nawet jak zrobisz to sam = albo poszperaj na allegro - oglaszaja sie nieraz goscie ktorzy za 200-300 pln przesla ci niezbedne papierzyska.
Pomg: 2 razy Doczy: 19 Cze 2008 Skd: Kaliszfornia City
Wysany: 2008-10-05, 11:07
Najpierw to upewnij sie czy masz silnik w dobrej kondycji.Bo mam kumpla co mial pierwsze E30 na gazie to ciagle byly wystrzaly.Jak kupil druga E30 glowica musiala byc szczelna bo przetykal z gazu na bene i odwrotnie i nigdy nie bylo trzala.
Wiec jesli nie jestes pewny co do szczelnosci zaworow to lepiej sobie odpuscic.Pozdro
Bo mam kumpla co mial pierwsze E30 na gazie to ciagle byly wystrzaly.Jak kupil druga E30 glowica musiala byc szczelna bo przetykal z gazu na bene i odwrotnie i nigdy nie bylo trzala.
druga e30 hehe chodzi o moje byłe e30 fakt zadnych strzałów nie było mimo, że to była instalacja I generacji. Fakt faktem juz auta z gazem raczej nie kupie i nie założe gazu jeżeli autko spala do 10l paliwa przy normalnym uzytkowaniu.
Zeby taka instalacje zalegalizowac to musisz miec fakture za montaz i oczywiscie wazna homologacje na zbiornik albo montujesz utle w kolo wlew obok wlewu paliwa, parownik idzie na podluznice od strony kierowcy i nawet jak maske podniesiesz to musisz dobrze popatrzec zeby dokumac ze w aucie jest gaz
ja już latam ponad 2 lata na gazie wlew mam schowany, a tyle razy byłem zatrzymywany i ze 2 razy przeszukiwali bemke i nic nie czepiali sie albo nie widzieli butla 60 litrów przykryta.
Pozdro
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST
Marcin E-30 Poszukaj zanim napiszesz !!! BMW 335 drift
Pomg: 1 raz Doczy: 07 Wrz 2008 Skd: Warszawa-G.R.CH.W
Wysany: 2008-10-09, 11:02
Lepiej sprzedaj ta instalacje i jak już bardzo chcesz załóż 3 generacje czyli sekwencje która ma wtryski gazu w kolektorze ssącym myślę że bezpieczniejsze po drugie może przy dobrym wystrojeniu chodzić lepiej niż na benzynie
Pomg: 2 razy Doczy: 19 Cze 2008 Skd: Kaliszfornia City
Wysany: 2008-10-11, 21:41
Marcin E-30 napisa/a:
Lepiej sprzedaj ta instalacje i jak już bardzo chcesz załóż 3 generacje czyli sekwencje która ma wtryski gazu w kolektorze ssącym myślę że bezpieczniejsze po drugie może przy dobrym wystrojeniu chodzić lepiej niż na benzynie
Pochwalam autora tego postu choc z tym wystrojeniem to musi byc dobry magik bo moim zdaniem kazdy gaz muli silnik po maxie.Wiem bo gazowalem juz dwa silniki z czego jedem wcale nie widzial gazu a drugi go tylko sprobowal i po miechu jak by ktos rure wydechowa zatkal.Oba byly przednio napedowe o caukiem duzych mocach ze na drugim biegu kwiczaly gumy a po gazie kupa.
GAZ TO JEDNAK SZAJS
A ja mam w m42 sekwencje BRC i jest wypas! Po prostu git i nikt mi nie powie ze gaz jest zly, bo mowią tak Ci, ktorzy albo nigdy nie mieli sekwencji albo mieli 1 generacje w polonezie. Jest o juz moje drugie auto z wtryskiem gazu i juz zawsze bede mial gaz, bo raz , że tańszy, dwa ze nie widac roznicy.