Wysany: 2008-10-06, 23:11 [e30] intensywne mycie - problemy
witam
zamontowalem intensywne mycie do swojej baski,ale pojawil sie problem
a mianowicie nie dziala mi jedna strona wycieraczek (prawa) i spryskiwacze na refrektorach i wydaje mi sie ze i pompka od koncentratu;
i mam pytanie jak to sprawdzic czy wszedzie prad dochodzi?
podmiana prawego silniczka nic nie dala (nie dziala - dochodza do niego 4 przewody i ktory jest od czego)
i tez sie zastanawiam co jest za co odpowiedzialne mam na mysli przekaznik od wycieraczek w skrzynce bezpiecznikow i ten przekaznik przy zbiorniczku?
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2008-10-12, 09:43, w caoci zmieniany 1 raz
eee zaraz zaraz, jeżeli masz intensywne zmywanie i wycieraki na reflektorach to powinny być trzy pompki jedna w zbiorniczku koncentratu i dwie w zbiorniku z płynem...jedna na szyby druga na reflektory, jeżeli nie działa prawa strona na szybę i spryskiwacz reflektrów a lewa strona na szybę działa to coś popitoliłeś z wężykami lub zaworkami zwrotnymi albo się coś gdzies zapchało a nie z połaczeniami elektrycznymi, odepnij wężyki zaraz za pompkami i sprawdz czy tam leją czy nie i potem dalej po weżykach, często zdarza się że siadają lub zapychają się zaworki zwrotne kulka się w nich blokuje czasem zasyfione sa trójniki na weżykach...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-10-06, 23:22, w caoci zmieniany 1 raz
zle mnie zrozumiales
chodzi mi o to ze nie dziala mi prawa strona ale wycieraczek na lampach
spryskiwacze na szybe dzialaja a na lampach (nie slysze wogole silniczka) nie
Pomg: 2 razy Doczy: 26 Sie 2006 Skd: .: Jaworzno City :.
Wysany: 2008-10-07, 19:00
aby dzialaly sprysiwacze na lampach musisz miec "czerwony przekaznik".
zalaczasz swiatla, wlaczasz spryskiwanie zwykle lub intensywne i powinno spryskac swiatla.
masz 3 pompki? do swiatel jest taka gruba
_________________ Serwis elektroniki i elektryki samochodowej.
aby dzialaly sprysiwacze na lampach musisz miec "czerwony przekaznik".
co masz na mysli
flash napisa/a:
masz 3 pompki? do swiatel jest taka gruba
tak mam 3 jedna od koncentratu i dwie od plynu - z tego co wiem to ta od strony blotnika jest od lamp a ta od "komoty silnika" jest od szyby
wspomne ze byl taki moment ze spryskiwacze dzialaly na lampach i przez chwile mialem tylko nie dzialajaca jedna strone wycieraczek na lampach (prawe) i wiem ze aby spryskiwacze i wycieraczki lamp dzialaly to musza byc wlaczone swiatla (min. pozycja)
tylko sie stanawiam co steruje - daje prad na wycieraczki lamp czy ten przekaznik co jest na zbiorniczku czy jest on bezposrednio podawany z przekaznika co jest w puszcze bezpiecznikow
pomylilem auta, pisalem odnosnie e34, ale moze i u ciebie powinno byc podobnie, w e32 tez jest czerwony przekaznik
w e30 jest to inaczej rozwiązane
za intensywne mycie odpowiada przeakżnik wycieraczek a pracą wycieraczek na rteflektorach przekażnik umieszczony na zbiorniczkach płynu
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2008-10-13, 23:06
Silniczek wycieraczek reflektorów z czterema przewodami steruje pracą pompki spryskiwacza reflektorów. Jeżeli on nie działa to i nie działa też spryskiwacz. Poszukaj na forum, wstawiałem tu kiedyś schemat elektryczny i opis co i jak powinno działać.
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25