Wiem, że temat już był męczony i z pewną nieśmiałością go zamieszczam, ale moja betka ostatnio strasznie zrobiła się łakoma. Stało się to jakoby po wymianie filtra paliwa, ten znowu zbiegł się z nadejściem zimy. Od tamtego czasu auto nie pali mniej niż 14l beznyny po mieście Czyli zwiększyło się o ok. 2-3l od tego co było wcześniej. Przy okazji dodam, iż wymana filtra paliwa zapobiegła w końcu nierównym obrotom na biegu jałowym i nieco chyba poprawiła osiągi.
14l po mieście, to wersja minimum, nie trudno osiągnąć 20
moja ok 10 (silnik M20b20) - do sprzedania całośc :D na trasie ok 8 l/100km
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-19, 10:08
Przez samą wymianę filtra nie zwiększysz spalania chyba że poprzedni był tak zapchany że samochód nie chciał jechać .
Jast zimniej, samochód dłużej pracuje na ssaniu no i te poślizgi
Chociaż 20l to faktycznie dużo jeżeli nie palisz gumy co kawałek.
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-19, 11:45
Wogóle gumy nie palę, bo mnie to nie bawi. W 10l po mieście to wogóle nie mogę uwierzyć (nawet producent podaje 12l),
na trasie uadło mi się kiedyś zejść do 8,5l ale to było żłówie tempo Może to przez katalizator, ma już swoje lata
ja swoja to w miescie nie raczej nie udalo mi sie spalic ponizej 14l gazu na 100km , w trasie pali gazu ok 10l/100km
podkreslam ze chodzi o LPG bo niestety PB zadko uzywam do jazdy
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-12-19, 14:26
Postrach ... jakbym jeździł normalnie, czyli na 90% świateł pierwszy, czsami bok, czasami revlimit, to by mi wciągnęła po mieście z 15. 20 l wciągnęła raz, gdy jeździłem tylko od domu na sprinty i boki i spowrotem.
Normalnie o mieście mieściłem się w 13tce, oszczędnie to były okolice 11tu litrów, no wiecie Wawa. Po trasie jak jechałem z Lukasem i Maxem z Białej do Mińska to wyszły jakies absurdy - 7,5l
Oczywiście PB only
Pozdro
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
Moja pali latem 8-9/100km na trasie . Mieście ok 11-12 .Oczywiście lpg
Zimom jest tle samo bo poprostu jej tak nie wstawiam jak latem .
Ale silnik mam w stanie igła i bujam się na laciach 175x65x14.Jak zmieniłem koła na 17" i opony 225x35 przud i 235 x45 tył to spalanie wzrosło mi w mieście do 15l/100km.
Spalanie na bęzynie sprawdzałem tylko raz wracając z majówki w toruniu i wyszlo mi 7,2/100km.
moja E 28 wczoraj na trasie 100 km spaliła 7 litrów (m20b20) przy spokojnej jezdzie.. W miescie przez swoją mentalnosc nie potrafie zejsc ponizej 12l/100. E 30 na tej samej trasie latem - 8l/100 w miescie spokojnie da sie jezdzic za 10l/100 zasem 11
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Daniel e-28 [Usunity]
Wysany: 2004-12-20, 20:51
bachus napisa/a:
moja E 28 wczoraj na trasie 100 km spaliła 7 litrów (m20b20) przy spokojnej jezdzie.. W miescie przez swoją mentalnosc nie potrafie zejsc ponizej 12l/100.
fakt ze jechałem po lodzie wiec ok 60 - 70 km/h na czwórce.
W miescie 12 to moje minimum ale potrafie zuzyc wiecej (ok 20) - lubie ten dzwiek silnika
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60
a moja m30 3.5l Pb 17l./100km a LPG 20l./100km po wawie.
podoba mi sie - 20 litów gazu nie jest zle chyba, ale przy jakiej jezdzie i w automacie bo ja chciałbym miec wiekszy silnik ale boje sie gazu
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60