Kupilem e36 316i 1996r.compact z niemiec i non stop do niej dokladam. Mam problem z wysokim Ciśnieniem plynu chlodniczego oraz z jego gotowaniem, niewspominajac o odpowietrzeniu. Jak stoi samochod zapalony przez jakis czas to temperatura dochodzi do polowy wskaznika a gdy dodaje sie mu gazu wiecej to na ostro wiatraczek sie zalancza przy chlodnicy. Rozsadzilo mi juz 2 czesci tyle ze one byly stare juz to wymienilem ale teraz gdy jest na wodzie to non stop ani go odpowietrzyc nie idzie a jak niby sie odpowietrzy go to gotuje mogl by mi ktoś pomoc?
a po zakupie robiłes rozrząd pompe itp?? moze pompa nie daje tak jak trzeba?? chłodnica zasyfiona?? moze cos z uszczelką czy głowicą, ale wtedy to raczej by było mleko... tylko proponuje znawcą nie jestem
Tzn powiem tak, ten samochod byl bardzo zapuszczony jak dostalem go w swoje rece..
Nie robilem ani pompy ani rozrzadu. W chlodnicy jakies tam delikatnie smieciuszki byly i byl do niej wsypany uszczelniacz taki.. bo mi kapalo do srodka samochodu z centralki, teraz tam w srodku powymienialem wszystko. Cieklo mi z pod termostatu wiec go uszczelnilem - uszczelka byla mocno zjechana. Zmienilem mu również krokowy na nowy i uszczelnilem wylot z filtra powietrza ( jego tez wymienilem) do przepustnicy. Kupilem nowy akumulator bo w stary nawet nie mruczal po ladowaniu i uzupelnieniu plynu ...
Ten samochod byl kupiony niby przez znajomego w oplakanym stanie;/ - w srodku syf na maxa jak by nim turek albo hiszpan jezdzil .. a mial byc mpakiet;/ za kilkaset euro wiecej tak sie wychodzi na interesach ze znajomymi...;/
Rozkrecilem całość i mam postrzepiona uszczelke pod glowica i musze cala wymieniac, oraz wszystkie uszczeleczki i uszczelniacze ktore po drodze widzialem dla pewnosci.
Dzieki za dobre rady chlopaki