BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wymiana przewodów hamulcowych,pytanie o zarabiarkę
Autor Wiadomo
Guta 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 4 razy
Doczy: 03 Maj 2007
Skd: Biłgoraj
Wysany: 2008-10-22, 10:59   Wymiana przewodów hamulcowych,pytanie o zarabiarkę

Witam

Chcę wymienić przewody hamulcowe w moim e30,w sumie jak zobaczyłem stan jednego odcinka to bał bym się już jeżdzić :wink: , pytaniem jest jak się nazywa typ zarobienia końcówki przewodu? lub czy któraś z pras na allegro zarabia takie końcówki?

Przy okazji może ktoś ma dojście do tanich przewodów elastycznych w oplocie stalowym?

Z góry dzięki za info

Pozdrawiam

ukinio 

Doczy: 09 Mar 2006
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2008-10-22, 15:14   

w intercarsie maja tanie przewody hamulcowe.juz gotowe
pzdr

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2008-10-22, 18:07   

W każdej hurtowni motoryzacyjnej mają gotowe przewody na metry. Jeżeli chcesz dłubać to zaopatrz się w klucz do przewodów hamulcowych. Świetna sprawa, kosztuje pare zł a bez problemu poskręcasz wszystko jak należy.

E30 + E91

ukinio 

Doczy: 09 Mar 2006
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2008-10-22, 19:38   

Dokladnie jak CYPISEK pisze.kup gotowy zarobiony przewod.moim zdaniem bawic sie w zarabianie nie ma sensu.a klucz do przewodow to podstawa;)

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-10-23, 02:22   

w każdym sklepie dostaniesz przewody miedziane na metry z odpowiednimi końcówkami a intercarsie to dorobią na wymiar jak podasz jaki chcesz mieć

klucze płaskie to dobra 11 i 14 i 7 oraz 8 do odpowietrzników ja kupiłem do tego celu oczkowe i wyciołem w każdym szczelinę 5mm robiąc z nich klucze otwarte by zakładać na przewody idelanie nie mam mowy że coś przeskoczy ale sa i gotowe klucze

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysany: 2008-10-23, 07:43   

MARAS napisa/a:
oczkowe i wyciołem w każdym szczelinę 5mm robiąc z nich klucze otwarte by zakładać na przewody idelanie nie mam mowy że coś przeskoczy ale sa i gotowe klucze

Takie przecinane klucze potrafią się rozłazić przy ostrzejszym traktowaniu. Za klucz Jonneswaya 10-11 zapłaciłem chyba 13 zł w sklepie firmowym. Jest dużo masywniejszy od zwykłego oczkowego.

Guta jak będziesz w okolicy to w Konopnicy pod Lublinem jest firma CD hamulce, dorabiają przewody na poczekaniu w dużo lepszych cenach niż w IC i tym podobnych. Dodatkowo mają całą masę złączek rozgałęźników redukcji itd. Przewody w oplocie pewnie też mają.

E30 + E91

Guta 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 4 razy
Doczy: 03 Maj 2007
Skd: Biłgoraj
Wysany: 2008-10-23, 09:43   

Heh,no dzięki za namiary i pomysły,klucze do przewodów hamulcowych mam,złączki mam,przewód miedziany 4,75mm mam .
Więc pozostaje tylko jedno pytanie,czy te zarabiarki allegrowe robią takie końcówki jak mi potrzeba?

Cypisek dzięki za namiar,na pewno sprawdzę czy robią w oplocie.

Pozdrawiam

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysany: 2008-10-23, 10:55   

# sportowe elementy układu hamulcowego,

* przewody hamulcowe w oplocie stalowym Goodridge,
* klocki hamulcowe - EBC GreenStaff, RedStaff, Ferodo Racing,
* tarcze hamulcowe - Ate Power Disc, Brembo Max, EBC TurboGroove, Zimmerman Sport.

E30 + E91

IPLO 

Doczy: 26 Sie 2005
Skd: HAMBURG I POLSKA
Wysany: 2008-10-25, 13:20   ,,,,

przewody typu TELEFLEX (nie made in china lub poland)cena kosmos i tylko śa dostepne krutkie kawałki od docisku lub cilinderka jak kto chce ,do przewodu głownego ale warto dorzywotnia gwarancja na takie cos, a przewód główny smiechu warte masz napisane wyzej pelno tego w sklepach pozdro
Ostatnio zmieniony przez IPLO 2008-10-25, 13:21, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: