Wysany: 2008-10-27, 18:35 bmw e30 przepływka z 2,3 do 2,0?
cześc, z gory przepraszam jesli temat sie powtarza(mysle ze tak bo kiedys czytalem ale nie mam niestety tyle czasu aby to znowu znalesc) , a mianowicie chciałbym wstawić przeplywomierz z e30 2.3 do mojej 2,0. Bedzie to działać jeśli tak to z jakim skutkiem, moj jest po strzale gazu i muli mi na niskich obrotach, z gory dziekuje za kazda pomoc, pzdr
_________________ życie jest ograniczone, ale Miłość do (OO=II=OO) niewyczerpana ! : )
tamten ma 5 pinow a moj ma 4 piny bo przed chwila wyciagnolem swoj pobawie sie miernikiem i zobacze jak reaguje rezystancja, moze nawet jak nie pasuje to za 100zl z obudowa filtra i mikserem od gazu oplaca sie kupic ta przeplywke od 2,3 ? i na allegro puscic ?
_________________ życie jest ograniczone, ale Miłość do (OO=II=OO) niewyczerpana ! : )
Widzę upierasz się przytym że może jednak podpasi - one mają całkowicie inny układd połączeń wewnętrznych i inny sygnał podają do kompa- bierz i opylaj tą przepływkę a szukaj takiej jak trzeba do twojego silnika.
juz ja mam i pare innych gratków, mam ja cała z obudowa filtra , tak z tym mechanikiem patrzylem w programiku takim te schematy przeplywomierza do mojej jakie powinny byc i niby wszystkie mialy 5 pinow , a moja ma 4 piny i napis made in france nigdzie takiej nie moge znalesc z moim numerem, ale niektrore na allegro maja 4 piny i niby so od 2.0 , zaraz kolega przyjedzie i bedziemy kombinowac : ) dzieki za pomoc