Wysany: 2004-12-15, 18:00 da sie przerobić l-jeta na gażnik????
mam w swojej e30 silnik 1,8m40 czy da sie to przerobić na gażnik,i co mi do tego jest potrzebne??? a moze ma ktoś sprzedac jakis silnik od bmw do remontu,najlepiej jak najwiekszej pojemności
Nie wiem jak dokładnie jest w L-Jecie ale ja u siebie K-Jeta przerobiłem na gaźniczek i teraz mam Pierburga 2b4. U mnie potrzebna była głowica, kolektor ssący, gaźnik, obudowa filtra powietrza. Trzeba było przerobić instalacje elektryczną silnika ale to pikuś. Reszta pasowała bez problemu.
Myśle, że u Ciebie też da rade tak sie bawić.
_________________ BMW e39 - arktissilber metalic
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-15, 19:42
niechce tylko zmieniac głowicy,bo mam w planie za jakiś czas wsadzić do mojej troszke podrasowany 3,5l z bmw7 tylko narazie szukam jakiegos silnika do remontu,i niechce zbytni kaski ładować w ten silnik bo on juz sie skończył i bierze olej jak cholera w strasznych ilościach,a gażniczek mi potrzebny zeby sobie gaz za darmo założyc bo muj szef mam mase instalacji LPG z demontażu z mercedesów(bo chandlyuje częściami i czasami coś porozbieramy na części)i najłatwiej mi jest założy na gaznik bo niemam parownika LPG do ins.wtruskowej tylko zwykły i niemam centralki i musiałbym sie mocno napocić zeby to wszystko popodłączać pod wtrysk a niechce tez kasy ładować,a do robotki mam kawałek i na bęzynie troszke za dużo mi wychodzi w miesiącu na dojazdy
głowice musiałem wymienić z dwóch powodów: rozstaw rur kolektora ssącego był inny, 2) wtryski są wpinane w głowice
_________________ BMW e39 - arktissilber metalic
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-15, 19:58
ale ty miałeś wtrysk mechaniczny,u mnie jest chyba tak ze listwa wtryskowa wchodzi w kolektor dolotu a nie w głowice(w tym momencie nipamiętam dokładnie ale chyba tak)wiec moze da sie załozyć kolektor od rekina do tej głowicy z gażnikiem?????nigdy niemiałem rekina i niewiem nawet jak wygląda silnik m10.a moze ma ktoś zeskanowana ta ksiązke "sam nabrawiam BMW serii3" albo jakąś podobna publikacje którą moze przesłać mailem??????niemam teraz zbytnio kaski zeby ładować ja w auto tylko mam inne wydatki(święta,sylwester) wiec naprawiam wszystko najmniejszymi kosztami,wiec ktoś moze ma publikacje na ten temat po polsku i chetnie sie nimi podzieli???moze bede mógł sie potem zrewanżować.