mam pytanko,bo autko mi niepali strzeliło w na gazie i koniec..!!
dojrzałem, że wtryski są zapchane jak je rozebrac żeby je przeczyszcić????
ma ktos jakiś materiał??
_________________ "LICZY SIĘ PRĘDKOŚĆ I RYZYKO"
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2008-12-01, 17:33, w caoci zmieniany 1 raz
- jakiej generacji gaz?
- jakie wtryski (benzyny czy gazu)?
- co znaczy stwierdzenie "dojrzałem że wtryski są zapchane"?
- jaki silnik i auto (choć z profilu wynika że m10/m40)?
- co znaczy stwierdzenie "nie pali"?
Generalnie dobrze by było, gdybyś opisał w miarę precyzyjnie problem który masz z autem, bo problem jest na pewno banalny.
dobra to tak E30 m40 gaz BRC chodzi mi o wtrysk motronic... troszke katowałem moją bawarke i strzelił mi w kolektor (na gazie) nastepnie zaczeła tgracić obroty więc zrzuciłem na benzynke i też niebyło najlepiej coś sie muliła podjechałem pod blok i zgasła od tamtej pory niemoge jej odpalić!! troszke mechanikuje a bmw jest moim pierwszym autem jeżeli chodzi o tą marke pomyslełem że paliwa niedostaje więc wykręciłem świece i podlałem pod nie paliwa,załapała z pierwszego i tak pomyślełem że wtrysk albo niema napięcia albo jest zapchany znaczy sie listwa czy jakoś tak... niewiem rozebrałem kolektor z góry doszedłem do liswty ale niewiem jak ją zdemontowac i oczyszcić pomóżcie a może niemusze jest demontować???
[ Dodano: 2008-12-01, 08:36 ]
a co do generacji gazu to niewiem jaki to jest przełancza się manualnie gaz i benzyne I CHODZI MI O WTRYSK BENZYNY...
[ Dodano: 2008-12-01, 10:32 ]
panowie dziś wyjełem listwe wtryskową i co się okazało to wtryskiwacze zostały jak to nazwać przepalone...?! na każdym wtryskiwaczu są takie plastiki i na dwóch z moich są one stopione... czy to mogło być przyczyną tego że niechciał palić...
Mam dobra listwe z wtryskami od m40b18 jesli potrzebujesz
to ile za tą listwe???? a na gazie niesprawdzałem czy chodzi bo niemogłem nacieszyć się śniegiem i wyjeździłem gaz do zera heh a tak wogóle to mój sprzęt odpalal najpierw na benzynce potem na gaz bo z gazu za boga niemogłem go ruszyć
Pomg: 1 raz Doczy: 20 Gru 2005 Skd: OKOLICE TORUNIA
Wysany: 2008-12-02, 15:24 e30
zobacz czy ci guma na antywybuchu nie wyskoczyla i czy czasem guma miedzy kolektorem ssacym a przeplywomierzem ci nie pekla i nie lapie lewego powierza
panowie dziś założyłem wtryski i nic... zmostkowałem te kable co o nich mówiliście i też nic... z tego co wyczaiłem to niema zasilania w listwie wtryskowej (wtryski wogóle się nieotwierają)... jak naleje pod świece paliwa to pali od pierwszego!! a jakie powinno być napięcie na listwie wtryskowej?? bo z kostki zasilającej wychodzą 3 kable i jeden fioletowy który jest od sterownika????? bo niewiem