Dziś coś nowego się stało. Dziny dźwięk dobiega spod maski. Najprawdopodobniej pasek wspomagania. Jak skręcam w prawo to piszczy kierownica,a przy okazji słysze taki dziwny dżwięk cały czas ...nie jestem pewien czy to przypadkiem wspomaganie nie siada.Czy można prosić o porady dotyczące jak to naprawić i czy jest regulacja napięcia paska...i wogóle czy jest coś takiego???
a wyrywa ci kierownice podczas skrecania na maxa kiera?
jesli tak to pasek sie slizga albo jest za luzny, naciagni go, lub wymien na nowy...
chyba ze wyje caly czas to, sporobuj najpierw wymienic plyn od wspomy, jesli to nic nie da to prawdopodobnie pompa sie konczy. Pozdro
_________________ BMW (E30) & MOTORSPORT
M50 stroker 3,0L power N/A...
Waska & ...
Ostatnio zmieniony przez dzidziusbmw 2008-12-12, 22:19, w caoci zmieniany 2 razy
ok jutro sprawdze. Ciekawi mnie ten dźwięk pod maską czały czas jak dodam gazu to też podnoszą się obroty tego hałasu. Kierownica jest stabilna i lekko chodzi jak normalnie. Możliwe że płyn .Jutro zobacze.A można prosić o fote gdzie znajdę pojemniczek z płynem do wspomagania??
Ostatnio zmieniony przez DjAquaz 2008-12-12, 22:56, w caoci zmieniany 1 raz
hmm to mozliwe ze lozysko pompy...ale wiesz to jest gdybanie bo nie widze tego i nie slysze.
zbiorniczek masz bodajze tutaj(znalazlem jakies zdjecie w necie troche malo czytelne , ale widac) zolta strzalka na zdjeciu:
_________________ BMW (E30) & MOTORSPORT
M50 stroker 3,0L power N/A...
[ Dodano: 2008-12-13, 10:10 ]
Co się okazuje.Wsadziłem palucha do pojemnika i praktycznie nie ma płynu,a pozostałości po nim są barwy ciemnej ...prawie czarnej. Mam nadzieje że szlak nie trafił pompy bo sie zachlastam.A jeśli tak to prosze o naprowadzenie czy trzeba ją wymienić na kanale czy da rade od góry
[ Dodano: 2008-12-13, 22:04 ]
Problem Usunięto.Kierownica śmiga i to bez szelestnie na płynie ATW
_________________ Silnik Stroker juz poskładany ...tylko jeszcze kilka dni