BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
lampy przednie e36
Autor Wiadomo
rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2008-12-23, 18:38   lampy przednie e36

siemanko!!
mam krótkie pytanie. czy jest jakaś różnica w mocowaniu przednich reflektorów z soczewka (chyba od 96roku) a zwykłymi (chyba przed 96 rokiem)?
pytam, bo zachodza mi mgłą jak jest deszcz lub snieg i zastanawiam sie czy te soczewkowe swieca lepiej?
chodzi mi oczywiscie o oryginalne a nie jakiekolwiek inne z ringami itp.

dziekuje za pomoc!!

kuba.

oczywiscie jezeli ktos posiada sprawne (nie parujące) reflektory to bym je zakupił chetnie.

już nie Mczy.

nommad86 
e39 520i sedan

Doczy: 19 Mar 2007
Skd: Śląsk
Wysany: 2008-12-23, 19:46   

Z tego co wiem to nie ma różnicy w mocowaniach a soczewka była bodajże we wcześniejszych modelach. Co do parowania to chyba nie ma takich, które nie parują heh. Spróbuj rozkleić reflektory wysuszyc i dokladnie obkleic jakims silikonem, może nie będzie parowało.
Ostatnio zmieniony przez nommad86 2008-12-23, 19:47, w caoci zmieniany 1 raz  

szczaw89 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 4 razy
Doczy: 29 Lis 2008
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2008-12-23, 22:00   

Mocowanie jest takie samo niedawno zmienialem zwykle na soczewkowe oczywiscie na oryginały bosh z anglika oczywiscie po przerobce na europejskie dalem za komplet dwóch 100zl ;D bo sprzedawczyni sie nie znala i myslala ze sie nie da a sie da ;p ;D

Paruja tak samo jak i zwykle mam zamiar uszczelnic je silikonem ale najpierw chce zamontowac ringi ctrf czy jakos tak pozdrawiam

nitrus 
Łukasz

Doczy: 26 Lis 2005
Skd: Mysłowice
Wysany: 2008-12-25, 11:47   

nommad86 napisa/a:
Z tego co wiem to nie ma różnicy w mocowaniach a soczewka była bodajże we wcześniejszych modelach. Co do parowania to chyba nie ma takich, które nie parują heh. Spróbuj rozkleić reflektory wysuszyc i dokladnie obkleic jakims silikonem, może nie będzie parowało.

Nie trzeba nic rozklejać bo nie są sklejane. Szkło jest umocowane na zapięciach, które się ściąga. Kiedyś w e36 rozkładałem lampy, wyczyścilem i złożyłem ponownie uszczelniając silikonem. Nie wiele to dało. Dalej parowało ale trochę mniej.
Ostatnio zmieniony przez nitrus 2008-12-25, 11:47, w caoci zmieniany 1 raz  

piotrbmw4 

Doczy: 20 Gru 2008
Skd: NOWY DWOR GDANSKI
Wysany: 2008-12-25, 12:14   

u mnie wystempuje ten sam problem takze paruja niestety ale chyba nie paruja nikomu tak mocno aby to bylo przeszkoda w jezdzie ja mysle nad wyczyszczeniem soczewek i pozniej uszczelnieniu lamp silikonem moze pomoze

DjAquaz 

Pomg: 2 razy
Doczy: 06 Gru 2008
Skd: Glasgow
Wysany: 2008-12-25, 14:44   

Nie wiem czy to coś da ale wpadłem na pomysł aby lampy nagrzać chociażby suszarką w efekcie woda podgrzana powinna odparować.Musze tylko znaleźć sposób czy od dołu czy od góry :lol:

Yabi 

Pomg: 11 razy
Doczy: 16 Gru 2006
Skd: Golub-Dobrzyń
Wysany: 2008-12-25, 17:53   

A ja bym pomyslal nad jakas lepsza wentylacja lamp by opary pary sie lepiej wydostawaly... :roll: Z tego co pamietam to uszczelka miedzy szklem a obudowa jest gąbkowata wiec trzyma wode i gdy sie odpali żarówki to cieplo zaczyna odparowywac z nich ta wode :roll:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: