Wysany: 2007-01-23, 20:47 Przekładka automatu na manuala E34
Witam,
Mam chęć kupic od znajomego Bmw ma przejechane 130tyś (real przebieg)- kolega dostał go od matki z niemczech która miała go od nowości...
No ale jest w nim problem automat... I tego sie boję..
Nigdy nie byłem uzytkownikiem automatu, a duzo sie osłuchałem (nie koniecznie o BMW) ze automat potrafi sie sypnąć a potem co? Tańsza jest przekładka na manula ale jakby co ile to kosztuje?
Narazie jak jeździłem na jeździe próbnej to nie powiem, samochodzik aż rwie się do jazdy...
Jak myslicie warto go wziąść?
Samochód ma pełną elektrykę, nie ma klimy, i skóry reszta full.. jest z '93.11. Silnik to 2.5. (wydaje się ze stan idealny). Dwa miesiące temu był wsadzony gaz, w Radomiu (podobno tam jest firma która specjalizuje się tylko w Beemkach
A i cena: 12.000. Jest w polsce pół roku...
A koleś który sprzedaje (35lat), to mój znajomy....
Pojeżdzisz automatem to nie będziesz chciał manualnej skrzyni. Tylko musisz dbać o niego. A ludzie którzy kupią auto z automatem katuja go - oleju nie zmieniają bo im ktoś powiedział że się nie zmienia i potem pieprzą że automaty się sypią, to nie mają o mechanice pojęcia. De fakto automaty powinny uzyskiwać dłuższe przebiegi przy prawidłowej obsłudze jak skrzynie manualne.
tak jak piszą poprzednicy automat fajna sprawa, wygoda. ale jak chcesz osto polatać to szału nie ma. ja zmieniałem automat na manual w troche innej konfiguracji bo jeszcze zminilem bude na e30. nic skomplikowanego odłaczasz komp od automatu, zmieniasz skrzynie, sprzęgło, wał, zakładasz wybierak z manuala, mieszek, i slogan reklamowy "Radość z jazdy" ma w tym przypadku sens