Wysany: 2009-01-05, 17:00 Black Hella - jak zrobić?
Witam wszystkich
mam takie pytanie jak zrobic black helle w domu wiem ze bylo to walkowane ale nie moge znalezc tego bylo to ze dwa lata temu na forum ze zdjeciami jak to zrobic jakies wskazowki zdjecia prosze o pomoc moze ktos ma linka do tego tematu
dziekuje koledzy
_________________ TŁUMIKI SPORTOWE NOWE I UZYWANE PW
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-01-08, 14:44, w caoci zmieniany 2 razy
no wiec podczas rozklejania ori lamp - uwazaj bedzie ciezko,bądź naprawde cierpliwy,najlepiej zaopatrz się w zapasowe szkła do długich (soczewki idą lepiej)
OPALARKA to podstawa,grzej tak zeby nie stopic ale rozgrzac tak zebys nie mógł dotknąć
co do malowania samym sprayem chyba nie musze nic mowic - nie jestesmy dziecmi
czarny silicon to szkła,równo nałóż,blisko zewnętrznej krawędzi (nie wewnętrznej czyli blizej zarówki),pamietaj,podstawa to CIERPLIWOŚĆ
co do wklejania krzyży(ów, jak sie pisze?:D) to są różne sposoby,jedni przewiercają lampe i je za pomocą haczyków zaginają,drudzy wklejają .... różne sposoby) ja osobiscie mam wklejone naprawde MOCNYM klejem i trzymają juz pół roku prawie,
aha,nie wkładaj żarówki ani nie zatykaj otworu gdzie dostaje sie powietrze jak juz je skleisz bo Ci dziwna mgła ciężka do zmycia zrobi się na szkle (to chyba od siliconu jakies opary?) ,jak bedziesz kładł to kładz na szkle zeby dochodzilo powietrze
[ Dodano: 2009-01-05, 17:13 ]
mi to wyszło tak:
[ Dodano: 2009-01-05, 17:13 ]
w jednym długim widac dziwną białą linie - jakos tak swiatło pada na zdjęciu
malujemy tylko odbłyśnik w soczewkach,w długich odbłysnika nie ruszamy! w długich za "czarną" poswiate odpowiadają krzyze ktore tam wstawiamy (ori odbłyśnik i czarny krzyż) natomiast w soczewce malujemy caly odbłyśnik.
wymiar krzyży? najlepiej zamow od kogos kto wycina laserowo,sam raczej dobrze tego nie zrobisz - próbowałem najlepiej to załatw Sobie jedną lampe do pomiarów i sie baw w długie zimowe wieczory