po pierwsze to chyba wiesz ze musisz wyciagnac ten zacisk? jak go wyjmiesz to wtedy wyciągnij sam tłok (pozbywając się uprzednio uszczelek) i jeśli wyjdzie to wtedy odrdzewiasz go, wkładasz spowrotem do oczyszczonej komorki i zakładasz nowy uszczelniacz tylko nie wpychaj go na sucho ale na plynie hamulcowym....
a i od razu kup sobie nowy odpowietrznik i wkręć go zamiast starego... jak już masz zacisk na wierzchu to dobrze to zrobić
Robiłem to parokrotnie, i jesli ci juz na tyle przyrdzewiały, to masz niezłe wżery, i nigdy juz nie osiagniesz gładkiej powierzchni, choćbys tarł papierem rok. Ja rozbierałem takie, na których jeżdziłem, tylko zastały sie troche, i nie chodziły płynnie, i tam były juz konkretne wżery, więc u Ciebie może być jeszcze gorzej. Najlepiej kup jakies sprawne używane zaciski, wydatek ie wielki, a nie ma co podcierac d... szkłem, pojeżdzisz troche, i staną znowu, bedzie Ci klocki żarło.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-28, 13:46
pisalem o zaciskach tylnych od 323i E21
nie tak latwo je dostac...
no ale sprawdze czy przypadkiem w E30 nie sa takie same
ogolnie to zaciski nie sa mocno zardzewiale, tylko ze same tloczki sie nie ruszaja - probowalem to sprezonym powietrzem wypchnac i LIPA
No to rzeczywiście trudno może być dostać, ale sprawdz od e30, ja ostatnio zmieniałem z tyłu u siebie klocki, no i zaciski sa nowszej generacji, skonstruowane jak w e36, ale a nóz widelec podejdą otwory na jarzmie... można najwyżej wrzycić i tarcze od e30 Ale jak tak, to najpierw rozbierz. ja to robiłem na zalozonych zaciskach na zamochodzie, aby choć troche wylazł pompowałem pedalem, wciskalem, wyciskałem, a jak wylezie troszeczke, to w imadło, i jakąc łapka. .ujowa robota, ale wyjścia nie ma... a jak wyczyścisz paopierkiem, to wtedy ja wciskam na smar, i ładnie wchodzi.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-28, 14:01
pomyslimy
z przodu tarcze sa takie same jak w E30 316/318/324D
moze tyl tez jest jakis "standardowy"?
moze ktos ma tylny zacisk od E30 i moglby cyknac fotke w wolnej chwili?