witam, mam pytanko, czy bmw e30 ma zwykle kable zaplonowe czy ma jeden z jakims czujnikiem? zauwazylem ze na pierwszym cylindrze od kabla idzie jakis inny kabelek. i teraz mysle ciezko bo slyszalem ze to moze byc jakis wazny czujnik lub poprostu od gazu. Jak to jest z tymi kablami? Rok temu jak kupilem kable podajcze sentech czy jakos tak, zadnego czujnika nie bylo to zostawilem stary kabel. dzieki za odpowiedzi:)
zwykłe kable kosztują 100, a z czujnikiem 400 więc różnica musi jakaś być
100 to kosztuje shit, porządne kable wlaśnie ok. 300-400 zł (NGK, cena z allegro).
Sam czujnik ok. 70-100 zł. W kablach NGK, o których mowa wyżej, jedna fajka jest rozbieralna, zdejmujesz ją, przekładasz czujnik impulsów (bo tak to się chyba nazywa) ze starych przewodów, zakladasz fajkę et voila.
No właśnie słyszałem o nowych Sentechach pracujących gorzej niż 20-letnie oryginały
tego samego doświadczyłem na nowych "Janmorach". Wystarczyło, że deszczyk trochę popadał albo lekko w okolicach zera się pokazało i nóweczki kable waliły iskrę na boki aż świeciło z pod maski
Janmory to nie mowie, bo to shit jakich mało, ale sentechów sprzedałem juz całe miliony i ani jednej reklamacji nie bylo.
A to ze ktos gdzies cos slyszal to jakos do mnie nie przemawia.
_________________ Sklep motoryzacyjny - najnizsze ceny w okolicy
gg 2649832
Uwierz mi ze teraz ludzie sa tacy ze potrafia reklamowac rzeczy nawet za 15zl, a przegięciem było reklamowanie koncowki torx za 4zł. No chyba ze dla Ciebie 100zł to pestka wyrzucic?
_________________ Sklep motoryzacyjny - najnizsze ceny w okolicy
gg 2649832