Wysany: 2008-10-25, 19:39 [E30] Mani ->> 318iS Coupe
Witam,
Po długim i ciężkim okresie poszukiwania wreszcie jest... Stoi u mnie w garażu już od jakiś trzech tygodni, jednak dopiero teraz jest na tyle "dopieszczona", że można ją zaprezentować większej rzeszy ludzi . Miało być to drugie autko w rodzinie ale chyba szybko zyskała miano pierwszego (E38 od trzech tygodni nie wyjechało z garażu ). Teraz trochę o samym autko znalezione w "szopie u starego dziadka" (myślałem, że to już nie możliwe a jednak), brudne, zakurzone, na fotele zaciągnięte pokrowce, pierwsze wrażenie "masakra". Jednak po dłuższych oględzinach było już tylko lepiej . Lakier w 100% oryginalny, tapicerka (dzięki pokrowcom) w idealnym stanie, silnik w super kondycji, prawie do końca książka serwisowa... Jestem jej trzecim właścicielem pierwszym w Polsce i myślę, że się to długo nie zmieni.
Teraz krótko o tym co ma:
- silnik M42B18
- kierownica MT1
- czarny sufit
- szyberdach
- przebieg 235.000 (wygląda na autentyczny)
- felgi 15'' BBS
- roleta tylnej szyby
Ogólnie bez szału ale po co więcej w E30
Inwestycje już poczynione:
- dekielki do alufelg... mam nadzieję, że nie będzie trzeba kupować niedługo nowych
- nowe płyny + filtry
- radyjko, oryginał Bawarii średnio grało
- środki czystości dużo tego było...
W planach nie wiele, ma być oryginał tylko trochę na glebę i ładne felgi na lato. Jakie? To się pomyśli.
Przy okazji podziękowania dla Brunera i Cyryla za dobre rady i wszelaką pomoc
Dobra koniec zanudzania, oto zdjęcia (by Magda) czekam na opinie, tylko uprzedzam mojej i tak nic nie zmieni .
Ps. E38 735i wystawione na sprzedaż
_________________ www.resizer.pl - Zmień rozmiar zdjęcia i umieść je na forum!
Ostatnio zmieniony przez center 2008-10-27, 12:44, w caoci zmieniany 7 razy
Witam! Ladne e30, naprawde wyglada na zadbana. Ale tak naprawde Twoje e38 mnie powalilo na kolana jak ja ogladalismy razem ze Slawem w Borsku, stan salonowy i prawde mowiac jeszcze nie widzialem tak zadbanego auta...Powodzenia w modach e30, zrob to co pisales wczesniej i bedzie . Niema co trafiles na igielke co sie zadko zdarza. Pozdro. Siwy
Dziękuje za słowa uznania, co do modów to raczej poczekają do wiosny (wiadomo wszystkiego nie można mieć od razu). Przeszłości wypadkowej raczej nie było, sprawdzany był (cyfrowym) testerem lakieru i kilka osób znających się na tym oceniło pozytywnie, więc nie każdy IS musi być po kolizji . Jeździ prosto, więc czego więcej chcieć
_________________ www.resizer.pl - Zmień rozmiar zdjęcia i umieść je na forum!
Przeszłości wypadkowej raczej nie było, sprawdzany był (cyfrowym) testerem lakieru i kilka osób znających się na tym oceniło pozytywnie, więc nie każdy IS musi być po kolizji . Jeździ prosto, więc czego
Dlatego sie właśnie dziwie że ostatnimi czasy kto nie pokaże ISa to bez dokładki No chyba że nie każdy IS miał dokładke , bo może o czymś nie wiem
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki
Przeszłości wypadkowej raczej nie było, sprawdzany był (cyfrowym) testerem lakieru i kilka osób znających się na tym oceniło pozytywnie, więc nie każdy IS musi być po kolizji . Jeździ prosto, więc czego
Dlatego sie właśnie dziwie że ostatnimi czasy kto nie pokaże ISa to bez dokładki No chyba że nie każdy IS miał dokładke , bo może o czymś nie wiem
piękny ISik
a co do dokładki to moja również nie miała, tak jak i sport sitze itp
no nie! niezły mistrz z Ciebie, jeszcze tu takiego nie widziałem żeby z pięknego e38 wskakiwał do e30 i w dodatku z bananem na twarzy
I takich ludzi tu brakuje i wielki szacun
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
no no sliczna sztuka z wierzchu siostra blizniaczka mojej bardzo konkretny samochodzik ale jednak BH i czjornyj kierunek by jej sie przydal. co do gleby to pochwalam powiedz co z felgami bedziesz robil bo moze jakis fajny pomysl masz juz? jakies skrecane BBS RS moze pozdrawiam i gratuluje
_________________ Życie bez wymarzonego samochodu wydaje sie trudniejsze...
kórcze ładny... i w środku świerzo... skórka na kierze nie sterana jak i fotel kierowcy jak to w sportsize bywa boczek sterany od wsiadania i wysiadania...
...dla mnie malina lakier też rzadko spotykany zazwyczaj to czarny czerwony albo biały się trafia... jeszcze dobij mnie i powiedz że ze szperunkiem trafiłeś IS'a
na początek szukałbym ori dokładki... to taki charakterystyczny znak dla IS'a jak czarny sufit mtechnik ... czy klapa bagażnika zachodzaca na boki w Mce... jakoś bez tego to IS tak mniej wyglada... na IS'a
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.