Witam jestem nowym uzytkownikiem forum.. Pewnie ten temat juz wystapil za co z gory przepraszam ale szukalem w " szukaj " trafialy sie podobne tematy... niewiem czy takie same ale swoja przygode z bemkami.. ogolnie samochodami zaczelem od niedawna i niewiem oco b itp. mam nadziej ze na tym forum dowiem sie duzow na temat aut a w tym o BMW Mam Problem z E36.. Wyjasnie wszystko od samego poczatku zeby nie bylo niejasnosci.. Pewnego razu sie zakopalem.. ( snieg ) .. bylem sam wiec probowalem go rozruszac i jakos wyjechac.. noi cofalem i ruszalem do przodu i tak przez dluzszy czas.. mysle ze przez to juz ja troche zajechalem.. no ale w koncu wyjechalem.. jak worcilem do domu to juz mi cos nie pasowalo.. jakos dziwnie pracowala.. pozniej nia jezdzilem bylo mniej wiecej wszystko ok.. no ale wczoraj wracajac z kads tam.. w trakcie jazdy.. zapalila mi sie czerwona lampka od temperatury ... ale ja glupi nie znjaac sie jechalem dalej .. nastepnie po tym zapalila mi sie lampka od akumulatora.. doslownie na 2 minuty... i zgasla.. kiedy juz bylem pod domem parkowalem.. zgasl mi... po ponownej probie odpalenia znowu zgasl.. dopiero jak przy odpaelniu zaczolem dodawac gazu zaczol prawie normalnie chodzic.. no i zaparkowalem go i zostawilem.. dzis przyjechal do mnie koleszka i powiedzial ze go poprostu zapowietrzylem bo po 1.. nie bylo plynu w chlodnicy.. po 2 wszystko bylo zalane ( jak by ten plyn wypierniczyl ) Ogrzewanie w aucie nie bylo lecialo tylko zimen powietrze.. wiec dolalismy plynu od chlodnicy.. i pokrecajac sroba probowalismy go odpowietrzyc... ale.. lecial tylko dym i nic wiecej.. czy mozecie mi cos powiedziec na ten temat
Najpierw to może napisz jaki silnik to że to e36 jest akurat mniej istotne w przypadku odpowietrzania...
Skoro nie było płynu w chłodnicy to gdzieś wyleciał więc najpierw znajdź nieszczelność...
a w szukajkę wpisz "odpowietrzanie" tematów jest kilka i odnośnie każdego silnika... przecież nie będizmey zakłądać co chwilę tematu o odpowietrzaniu...
pozdro
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
jaki silnik to chyba widac w : auto : kolo avataru itp.. no ale silnik 1.6.. Plyn od chodnicy.. no wylecial.. ale jak pislaem ze jestes amatorem w tych sprawach i chcialbym sie dowiedziec jak najwiecej w sprawach samochodow..
To zabiłeś silnik -no może jeszcze nie ale napewno pompa wody do wymiany zatarta jest albo poważnie uszkodzona stąd zaświeciła się kontrolka ladowania ( pompa zatrzymała pasek) i prawdopodobnie z niej wyleciał plyn jeśli węże wodne są całe.