Witam w końcu po latach starań, poszukiwań i nie przespanych noc udało mi się znaleźć wymarzone auto. Osoby, który śledziły temat wiedzą, że auto zostało kupione od naszego przyjaciela z forum Pawel735 ( za co chciałem mu jeszcze raz bardzo podziękować za cierpliwość i poświęcony czas).
Teraz po krótce o aucie:
-Dane Techniczne
Rok produkcji - 1989
Motor - m20b20
Kolor - delfin metalic
Przebieg 165000km (udokumentowany)
-Wyposażenie
Elektryczne lusterka
Szyberdaszek
Immobiliser
Radio BMW Bavaria
15calowe słoneczka na 205'
sportowa kierownica
zawias m-tech
Nie mam narazie zadnych nastrojowych fotek, poniewaz za oknem biało i autko stoi w garazu. Tutaj takich kilka zrobionych dzien po kupnie auta.
Narazie nie mialem jeszcze czasu w pelni sie nasycic tym 2.0 przyjechalem i juz musialem wyjechac i wstawic autko do garazu czekam na sloneczko i wiosne
Wiem ze lubią ale tak mi szkoda jak widze jak autko jest cale w chlapie i do tego mam letnie oponki. Ale jak wroce to pojade z kolega sprawdzic jak sie zachowuje na sliskiej powierzchni
Nie widać za dużo na tych zdjęcia ! Ale wieżę w to że to jest zadbana E30
Więc gratuluje ci świetnego zakupu i życzę ci powodzenia w modernizacjach
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
No gratulację, widzę że się zdecydowałeś na kokretną e30.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Ale jak wroce to pojade z kolega sprawdzic jak sie zachowuje na sliskiej powierzchni
Karol życze silnej woli i nie daj się namówić kolegom z forum na takie wybryki - oni się będa cieszyć jak pójdziesz na lodzie w krawężnik i poprzestawiasz koła
Jeszcze półtora tygodnia i będzie po zimie więc jeszcze będzie masę czasu aby nacieszyć się autem.
Ale jak wroce to pojade z kolega sprawdzic jak sie zachowuje na sliskiej powierzchni
Karol życze silnej woli i nie daj się namówić kolegom z forum na takie wybryki - oni się będa cieszyć jak pójdziesz na lodzie w krawężnik i poprzestawiasz koła
Jeszcze półtora tygodnia i będzie po zimie więc jeszcze będzie masę czasu aby nacieszyć się autem.
racja szkoda takim autem kusić los
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
no ładne jest, ale chyba nie po to, żeby na nie tylko patrzeć
Wstawić e30 na zimę do garażu to jak odmówić pięknej kobiecie kolacji ze śniadaniem
Igły się rządzą innymi prawami i podchodzi się do nich inaczej niż do zwykłych tłuczków którymi można nawet rozbijać śnieżne bandy.Do igieł trzeba mieć mocne nerwy.Chcesz mieć super stan to musisz sobie pewnych rzeczy odmówić albo kupić dużego fiata za 300 zł którym możesz tłuc się do woli i skakać przez przepaście bez żadnych obaw.
Dzięki tym ludziom którzy mieli takie nastawienie a nie inne te igły przetrwały do dziś a banda wiejskich remizantów może sobie jedynie popatrzeć jak wygląda poszanowane auto a nie tłuczone co sobota przez wioski, lasy i doliny z 9 osobami na pokładzie aby tylko dojechać na wiejską potańcówkę a odjechać z bronami w bagażniku. Pozatym, nie porównuj Łukasz kobiety do kawałka żelastwa bo to porównanie jest nietrafione.
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2009-02-18, 10:39, w całości zmieniany 2 razy
no ładne jest, ale chyba nie po to, żeby na nie tylko patrzeć
Wstawić e30 na zimę do garażu to jak odmówić pięknej kobiecie kolacji ze śniadaniem
Igły się rządzą innymi prawami i podchodzi się do nich inaczej niż do zwykłych tłuczków którymi można nawet rozbijać śnieżne bandy.Do igieł trzeba mieć mocne nerwy.Chcesz mieć super stan to musisz sobie pewnych rzeczy odmówić albo kupić dużego fiata za 300 zł którym możesz tłuc się do woli i skakać przez przepaście bez żadnych obaw.
Dzięki tym ludziom którzy mieli takie nastawienie a nie inne te igły przetrwały do dziś a banda wiejskich remizantów może sobie jedynie popatrzeć jak wygląda poszanowane auto a nie tłuczone co sobota przez wioski, lasy i doliny z 9 osobami na pokładzie aby tylko dojechać na wiejską potańcówkę a odjechać z bronami w bagażniku. Pozatym, nie porównuj Łukasz kobiety do kawałka żelastwa bo to porównanie jest nietrafione.
nie zrozumiałeś - porównuje nie auto do kobiety, tylko zachowanie wobec auta do zachowania wobec kobiety - a to zasadnicza różnica.
Poza tym uzytkownik Twojego ex auta chyba jest młodym czlowiekiem, a nie kolekcjonerem.
Kolejna sprawa to to, że ta e30 jest autem w świetnym stanie, ale nie autem kolekcjonerskim. Kolekcjonerskie e30 to np. stare 323, albo M3, ewentualnie 325 w coupe i wąskiej lampie - tu bym się zgodził.
Wykorzystanie możlwosci e30 nie musi wiązac się z jakimiś Twoimi dziwnymi porównaniami z potańcówkami i bronami w bagażniku.
Ja jestem zwolennikiem trenowania umiejętności na swoim aucie - oczywiscie rozsądnie. Nie uważam, żeby na pustym ośnieżonym
placu ani na pustej bocznej ośnieżonej drodze nic się nie stanie nawet takiej "igle kolekcjonerskiej" jak ta o której mówimy.
Szanuję ludzi, którzy autem z początku wieku poprzedniego startują w rajdzie, którzy mając Deltę Integrale HF startują na Karowej, a nie takich co wstawiają auto do garażu i chodzą na nie popatrzeć.
Także nie przesadzajmy bo starasz się stworzyć jakiś rodzaj kultu w stosunku do tego auta.
Auto jest po to by nim jeździć i w przypadku bmw czerpać radość z jazdy. A RWD do tego służy.
Masz jakieś dziwne spojrzenie na te sprawy z "kolekcjonerskimi " autami związane.
Moje autko moze nie jest w stanie kolekcjonerskim ale za kilka lat bedzie Lukaszu a wiesz dlaczego ? Bo mam cos czego inne auta nie maja....bezwypadkowosc w garazu stoi poniewaz skoro nie mam zimowych opon a jest snieg to jezdzic nia nie bede co do RWD pewnie ze sobie polece bokiem ale na boisku lub lotnisku na pewno nie na rondzie lub ulicy. A tak poza tym to prosze przestancie sie klocic....mam wymarzone autko ciesze sie jak pies na widok miesa...lepiej powiedzcie co moge zrobic w tym autko. jakie zmiany...gdzie szukac czesci
Szukalbym na pewno mtech 2 wszystko co z tym zwiazane zderzaki progi kierwonica lusterko wsteczne kierownica podsufitka lotka....skusilbym sie tez na pewno na obc 2 i widze ze kolega na forum ma do sprzedania za 680zl...chcialbym tez znalezc taka lekko sciemniajaca sie szeroka lampe ale nie spotkalem sie na aukcjach z tym...black hella pewnie jak macie jakie sklepy znajomych lub moze sami jestescie w posiadaniu takich rarytasikow to prosze o info Lukasz zmieniajac wymienione wyzej rzeczy w aucie chyba nie bedzie niczym zlym ? w koncu nie szukam ospojlerowania firmy agro tylko m-tech ktore wyszlo do modelu e30 na szerokiej ? popraw mnie jesli sie myle
Hmm w sumie to masz racje...niczego nie zmieni tutaj ospojlerowanie ani podsufitka. Ale nad tym obc powaznie sie zastanawiam. Co do szpery to nie mam pojecia jaka? mam 205 opony i troche plywa na nich w czasie jazdy samochod.
do 320i najlepszy wybór to 3.91 lub 4.10 - w zależnosci od tego co wolisz, czy ekonomię, czy osiągi. Choc tu róznice są tak niewielkie, że nie będzie jakiejś diametralnej różnicy. Wal do Puz'a może cos będzie miał. Koszty różne - do 1000pln w zależnosci od przełożenia.
Skoro kolega chce mieć samochód raczej niedzielny to pozwólmy mu na to, e30 nie służy tylko do lotu bokiem egzemplarz jest naprawdę dobry, wiem bo sam go oglądałem Myślę ze na jakimś zlocie miło nam będzie jak to my będziemy palić gume i katować swoje cuda a takie e30 jak ma kalolek będzie stało w rzędzie. Co do szpery myślę że w zupełności wystarczy szpera 25 % która poprawi trakcje pojazu. Kalolek nie ma co szaleć, wszystko się zrobi powoli i z czasem.
Ostatnio zmieniony przez Heniu_e30 2009-02-18, 22:42, w całości zmieniany 1 raz
Osobiście też czekam az ten snieg zwiędnie. Dziś jechałem jak dziadek na stacje paliw. Czekam i doczekać się nie mogę na czarny asfalt, kat bez dymu i pisku to nie to samo co jada na sliskiej nawierzchni heh