BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E30] Kalolek16
Autor Wiadomość
kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-17, 12:05   [E30] Kalolek16

Witam w końcu po latach starań, poszukiwań i nie przespanych noc udało mi się znaleźć wymarzone auto. Osoby, który śledziły temat wiedzą, że auto zostało kupione od naszego przyjaciela z forum Pawel735 ( za co chciałem mu jeszcze raz bardzo podziękować za cierpliwość i poświęcony czas).

Teraz po krótce o aucie:

-Dane Techniczne
Rok produkcji - 1989
Motor - m20b20 :twisted:
Kolor - delfin metalic
Przebieg 165000km (udokumentowany)

-Wyposażenie
Elektryczne lusterka
Szyberdaszek
Immobiliser
Radio BMW Bavaria
15calowe słoneczka na 205'
sportowa kierownica
zawias m-tech

Nie mam narazie zadnych nastrojowych fotek, poniewaz za oknem biało i autko stoi w garazu. Tutaj takich kilka zrobionych dzien po kupnie auta.

fot1 fot2 fot3

Pozdrawiam i czekam na opinie te dobre i te gorsze ;P
Ostatnio zmieniony przez center 2009-02-24, 11:21, w całości zmieniany 3 razy  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-17, 12:10   

gratki, ciekaw jestem czy za kilka miesięcy nie będziesz szukał swapownika :)

Auto w deche konkret :spoko:

nie lubię zbyt tej kiery w E30 i radio pewnie do wymianki (chyba, że full klassik zostanie).
Ostatnio zmieniony przez Łukasz 2009-02-17, 12:12, w całości zmieniany 1 raz  

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-17, 12:11   

Narazie nie mialem jeszcze czasu w pelni sie nasycic tym 2.0 :P przyjechalem i juz musialem wyjechac i wstawic autko do garazu czekam na sloneczko i wiosne :D

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-17, 12:13   

wiesz, E30tki lubią jeździć zimą - nie polatać E30 zimą to jak pojechać w lutym w Alpy i nie pohasać na nartach :)

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-17, 12:14   

Wiem ze lubią ale tak mi szkoda jak widze jak autko jest cale w chlapie i do tego mam letnie oponki. Ale jak wroce to pojade z kolega sprawdzic jak sie zachowuje na sliskiej powierzchni :)

G-R-Z-E-Ś 

Wysłany: 2009-02-17, 12:22   

Nie widać za dużo na tych zdjęcia ! Ale wieżę w to że to jest zadbana E30 :!:
Więc gratuluje ci świetnego zakupu i życzę ci powodzenia w modernizacjach :spoko:

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-17, 13:08   

Dziekuje...jak wroce do domu to na pewno zrobie wiecej ciekawszych i dokladniejszych fotek :)

ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Wysłany: 2009-02-17, 14:55   

No gratulację, widzę że się zdecydowałeś na kokretną e30.

MAJSU 

Wysłany: 2009-02-17, 15:57   

Ogarnij te foty !! !!!!!!!!!!!!!

Pawel735 

Wysłany: 2009-02-17, 19:25   

Cytat:
Ale jak wroce to pojade z kolega sprawdzic jak sie zachowuje na sliskiej powierzchni :)

Karol życze silnej woli i nie daj się namówić kolegom z forum na takie wybryki :) - oni się będa cieszyć jak pójdziesz na lodzie w krawężnik i poprzestawiasz koła :devil2:

Jeszcze półtora tygodnia i będzie po zimie więc jeszcze będzie masę czasu aby nacieszyć się autem.

metaldaw 
Emigrant

Wysłany: 2009-02-17, 20:38   

Pawel735 napisał/a:
Cytat:
Ale jak wroce to pojade z kolega sprawdzic jak sie zachowuje na sliskiej powierzchni :)

Karol życze silnej woli i nie daj się namówić kolegom z forum na takie wybryki :) - oni się będa cieszyć jak pójdziesz na lodzie w krawężnik i poprzestawiasz koła :devil2:

Jeszcze półtora tygodnia i będzie po zimie więc jeszcze będzie masę czasu aby nacieszyć się autem.

racja szkoda takim autem kusić los

http://metaldaw.posadzdrzewo.pl

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-18, 09:15   

no ładne jest, ale chyba nie po to, żeby na nie tylko patrzeć :lol:

Wstawić e30 na zimę do garażu to jak odmówić pięknej kobiecie kolacji ze śniadaniem :lol:

Szajbaa 
Fan Marki

Wysłany: 2009-02-18, 10:01   

Gratuluje nabytku. Cieszy mnie, że grono fanów e30 rozwija się w tą a nie inną stronę. Jeszcze raz gratuluje.

Pawel735 

Wysłany: 2009-02-18, 10:36   

Łukasz napisał/a:

Wstawić e30 na zimę do garażu to jak odmówić pięknej kobiecie kolacji ze śniadaniem :lol:

Igły się rządzą innymi prawami i podchodzi się do nich inaczej niż do zwykłych tłuczków którymi można nawet rozbijać śnieżne bandy.Do igieł trzeba mieć mocne nerwy.Chcesz mieć super stan to musisz sobie pewnych rzeczy odmówić albo kupić dużego fiata za 300 zł którym możesz tłuc się do woli i skakać przez przepaście bez żadnych obaw.
Dzięki tym ludziom którzy mieli takie nastawienie a nie inne te igły przetrwały do dziś a banda wiejskich remizantów może sobie jedynie popatrzeć jak wygląda poszanowane auto a nie tłuczone co sobota przez wioski, lasy i doliny z 9 osobami na pokładzie aby tylko dojechać na wiejską potańcówkę a odjechać z bronami w bagażniku. Pozatym, nie porównuj Łukasz kobiety do kawałka żelastwa bo to porównanie jest nietrafione.
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2009-02-18, 10:39, w całości zmieniany 2 razy  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-18, 11:16   

Pawel735 napisał/a:
Łukasz napisał/a:

Igły się rządzą innymi prawami i podchodzi się do nich inaczej niż do zwykłych tłuczków którymi można nawet rozbijać śnieżne bandy.Do igieł trzeba mieć mocne nerwy.Chcesz mieć super stan to musisz sobie pewnych rzeczy odmówić albo kupić dużego fiata za 300 zł którym możesz tłuc się do woli i skakać przez przepaście bez żadnych obaw.
Dzięki tym ludziom którzy mieli takie nastawienie a nie inne te igły przetrwały do dziś a banda wiejskich remizantów może sobie jedynie popatrzeć jak wygląda poszanowane auto a nie tłuczone co sobota przez wioski, lasy i doliny z 9 osobami na pokładzie aby tylko dojechać na wiejską potańcówkę a odjechać z bronami w bagażniku. Pozatym, nie porównuj Łukasz kobiety do kawałka żelastwa bo to porównanie jest nietrafione.

nie zrozumiałeś - porównuje nie auto do kobiety, tylko zachowanie wobec auta do zachowania wobec kobiety - a to zasadnicza różnica.

Poza tym uzytkownik Twojego ex auta chyba jest młodym czlowiekiem, a nie kolekcjonerem.

Kolejna sprawa to to, że ta e30 jest autem w świetnym stanie, ale nie autem kolekcjonerskim. Kolekcjonerskie e30 to np. stare 323, albo M3, ewentualnie 325 w coupe i wąskiej lampie - tu bym się zgodził.

Wykorzystanie możlwosci e30 nie musi wiązac się z jakimiś Twoimi dziwnymi porównaniami z potańcówkami i bronami w bagażniku.

Ja jestem zwolennikiem trenowania umiejętności na swoim aucie - oczywiscie rozsądnie. Nie uważam, żeby na pustym ośnieżonym
placu ani na pustej bocznej ośnieżonej drodze nic się nie stanie nawet takiej "igle kolekcjonerskiej" jak ta o której mówimy.

Szanuję ludzi, którzy autem z początku wieku poprzedniego startują w rajdzie, którzy mając Deltę Integrale HF startują na Karowej, a nie takich co wstawiają auto do garażu i chodzą na nie popatrzeć.

Także nie przesadzajmy bo starasz się stworzyć jakiś rodzaj kultu w stosunku do tego auta.

Auto jest po to by nim jeździć i w przypadku bmw czerpać radość z jazdy. A RWD do tego służy.

Masz jakieś dziwne spojrzenie na te sprawy z "kolekcjonerskimi " autami związane.

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-18, 11:28   

Moje autko moze nie jest w stanie kolekcjonerskim ale za kilka lat bedzie Lukaszu a wiesz dlaczego ? Bo mam cos czego inne auta nie maja....bezwypadkowosc :) w garazu stoi poniewaz skoro nie mam zimowych opon a jest snieg to jezdzic nia nie bede :) co do RWD pewnie ze sobie polece bokiem ale na boisku lub lotnisku na pewno nie na rondzie lub ulicy. A tak poza tym to prosze przestancie sie klocic....mam wymarzone autko ciesze sie jak pies na widok miesa...lepiej powiedzcie co moge zrobic w tym autko. jakie zmiany...gdzie szukac czesci :) :jupi:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-18, 11:49   

no jak chcesz coś zmieniać w tym aucie to już nie będzie stan kolekcjonerski. I jakich części chcesz szukać?????? :]

Na forum są też inne bezwypadkowe samochody. Ale przyznam, że nikt ostatnio tyle szumu wokół bezwypadkowości nie zrobił co Paweł :wink:

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-18, 11:59   

Szukalbym na pewno mtech 2 wszystko co z tym zwiazane zderzaki progi kierwonica lusterko wsteczne kierownica podsufitka lotka....skusilbym sie tez na pewno na obc 2 i widze ze kolega na forum ma do sprzedania za 680zl...chcialbym tez znalezc taka lekko sciemniajaca sie szeroka lampe ale nie spotkalem sie na aukcjach z tym...black hella pewnie :) jak macie jakie sklepy znajomych lub moze sami jestescie w posiadaniu takich rarytasikow to prosze o info :D Lukasz zmieniajac wymienione wyzej rzeczy w aucie chyba nie bedzie niczym zlym ? w koncu nie szukam ospojlerowania firmy agro tylko m-tech ktore wyszlo do modelu e30 na szerokiej ? popraw mnie jesli sie myle

znalazlem cos takiego

adres
http://allegro.pl/item559..._m_technic.html
Ostatnio zmieniony przez kalolek16 2009-02-18, 12:10, w całości zmieniany 1 raz  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-18, 12:13   

każdy ma swój gust - dla mnie to auto wygląda dobrze w oryginale i nie zakładałbym mtecha do niego, bo sie już przejadł mocno, ale to moje zdanie.

Także wydawanie 680pln na obc jest dyskusyjne.

Na Twoim miejscu poszukałbym ewentualnie felg BBS RS lub oryginalnych Alpina i tu bym zakończył raczej.

Wymiana podsufitki? Po co? Lepiej się będziesz czuł z czarną ;) ?

to jest dobre auto chyba i nic mu nie brakuje raczej. nie robiłbym z niego choinki ze wszelkimi możliwymi gadżetami.

A pierwszą rzeczą której powinieneś poszukać PIERWSZĄ - jest szpera....I to jest najlepszy i najlepszy gadżet do E30 :twisted:

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-18, 12:20   

Hmm w sumie to masz racje...niczego nie zmieni tutaj ospojlerowanie ani podsufitka. Ale nad tym obc powaznie sie zastanawiam. Co do szpery to nie mam pojecia jaka? mam 205 opony i troche plywa na nich w czasie jazdy samochod.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-18, 12:42   

do 320i najlepszy wybór to 3.91 lub 4.10 - w zależnosci od tego co wolisz, czy ekonomię, czy osiągi. Choc tu róznice są tak niewielkie, że nie będzie jakiejś diametralnej różnicy. Wal do Puz'a może cos będzie miał. Koszty różne - do 1000pln w zależnosci od przełożenia.

Heniu_e30 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2009-02-18, 22:38   

Skoro kolega chce mieć samochód raczej niedzielny to pozwólmy mu na to, e30 nie służy tylko do lotu bokiem :) egzemplarz jest naprawdę dobry, wiem bo sam go oglądałem :P Myślę ze na jakimś zlocie miło nam będzie jak to my będziemy palić gume i katować swoje cuda a takie e30 jak ma kalolek będzie stało w rzędzie. Co do szpery myślę że w zupełności wystarczy szpera 25 % która poprawi trakcje pojazu. Kalolek nie ma co szaleć, wszystko się zrobi powoli i z czasem.
Ostatnio zmieniony przez Heniu_e30 2009-02-18, 22:42, w całości zmieniany 1 raz  

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-18, 22:41   

Gosciu co Ty wiesz o obliczeniach....:P ja Ci dam niedzielny po prostu czekam az minie zima :]

Heniu_e30 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2009-02-18, 22:44   

Osobiście też czekam az ten snieg zwiędnie. Dziś jechałem jak dziadek na stacje paliw. Czekam i doczekać się nie mogę na czarny asfalt, kat bez dymu i pisku to nie to samo co jada na sliskiej nawierzchni heh

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-18, 22:46   

Henu poszukaj Ty lepiej jakies ladniutkiej miejscowki do sesji :) a tak poza tym przeglad zrobiony?

Odpowiedz do tematu