Wysany: 2005-06-13, 12:57 Sprężyny prawda czy nie do końca???
Kupiłem na allegro sprężyny mam jednak watpliwości co do opisu.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=52949769 może mi ktoś coś o nich powiedzieć?? Dołączam moją korespondencje z gościem od spreżynek jednak nie wyjaśnia ona moich wątpliwości.
whitenosferatu@tlen.pl napisał:
>Ale Pan nie rozumie bo sprężyny od 6 cyl nie pasją do 4cyl. Są inne wachacze i mcpersony. Do tego pare innych rzeczy trzeba wymieniać.
>---- Wiadomość Oryginalna ----
>Od: brutus97@poczta.onet.pl
>Do: whitenosferatu@tlen.pl
>Data: Mon, 13 Jun 2005 07:24:16 +0200
>Temat: Re: Re: Zakończenie aukcji (Sprzedaż) 52949769 - BM W E30 SPRĘŻY= NY OBNI= ŻAJĄCE 40MM - FABRYCZNE
>
> whitenosferatu@tlen.pl napisał:
>>Jestem oczywiście chętny jednak prosze mi najpierw odpowiedzieć na jedno pytanie. To sa fabryczne spręzyny czy obniżające bo z opisu nie wynika to dośc jasno. Czyli jak mam auto na seryjnych sprężynach to po założeniu tych będzie 40mm niżej?? I jeszcze jedno czy to są do 4 czy do 6 cyl.??
>>---- Wiadomość Oryginalna ----
>>Od: brutus97@poczta.onet.pl
>>Do: whitenosferatu@tlen.pl
>>Data: Sun, 12 Jun 2005 20:03:14 +0200
>>Temat: Re: Zakończenie aukcji (Sprzedaż) 52949769 - BMW E30 SPRĘŻYNY OBNI= ŻAJĄCE 40MM - FABRYCZNE
>>
>> Witam, proszę potwierdzić chęć zakupu lub nie. Jeżeli tak to wyślę za pobraniem. Pozdr Witam, proszę potwierdzić chęć zakupu lub nie. Jeżeli tak to wyślę za pobraniem. Pozdr
>> Witam, samochód był fabrycznie obniżony. Obniżają o 40mm. Mają logo bmw na zwoju. Jeżdziłem autem na tym zawieszeniu. Pasuje do wszystkich e30.Ja musiałem zmienić zawieszenie na bardzo sztywne i twarde bo mam włożone do mojej e30 silnik 3.5l pozdr whitenosferatu@tlen.pl (http://mail.tlen.pl/?cmd=napisz&to=whitenosferatu@tlen.pl) napisał: >Jestem oczywiście chętny jednak prosze mi najpierw odpowiedzieć na jedno pytanie. To sa fabryczne spręzyny czy obniżające bo z opisu nie wynika to dośc jasno. Czyli jak mam auto na seryjnych sprężynach to po założeniu tych będzie 40mm niżej?? I jeszcze jedno czy to są do 4 czy do 6 cyl.?? >---- Wiadomość Oryginalna ---- >Od: brutus97@poczta.onet.pl (http://mail.tlen.pl/?cmd=napisz&to=brutus97@poczta.onet.pl) >Do: whitenosferatu@tlen.pl (http://mail.tlen.pl/?cmd=napisz&to=whitenosferatu@tlen.pl) >Data: Sun, 12 Jun 2005 20:03:14 +0200 >Temat: Re: Zakończenie aukcji (Sprzedaż) 52949769 - BMW E30 SPRĘŻYNY OBNI= ŻAJĄCE 40MM - FABRYCZNE > > Witam, proszę potwierdzić chęć zakupu lub nie. Jeżeli tak to wyślę za pobraniem. Pozdr Witam, proszę potwierdzić chęć zakupu lub nie. Jeżeli tak to wyślę za pobraniem. Pozdr > Witam, samochód był fabrycznie obniżony. Obniżają o 40mm. Mają logo bmw na zwoju. Jeżdziłem autem na tym zawieszeniu. Pasuje do wszystkich e30.Ja musiałem zmienić zawieszenie na bardzo sztywne i twarde bo mam włożone do mojej e30 silnik 3.5l pozdr
> Witam, rozumiem wszystko. jeżdziły na 1.6. wachacz tylni różni się tym że ma piastę na bębny lub na tarcze. W moje niby 1.6 wsadziłem sprężyny HR od 325 iwszystko pasuje.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-06-13, 19:10
tak jak ci pisalem wczesniej..w innym poscie.
sa to zwykle sprezyny od 325 a w standarcie taka e30 byla troche nizsza od innych a napewno nizsza juz od 4 garowych e30tek.
pzdr
tak jak napisał menel...325i zawsze są niższe od 4-cylindrówek..zawsze bedzie tak ze sportowa odmiana bedzie niższa od tej " cywinej" ale to nie jest tak że sprezny od 2,5l nie beda pasowac do 1,8, auto na nich jednak na 100% sie podniesie w stosunku do 2,5l..byc moze bedzie delikatnie nizsze od oryginału 1,8 ale niewiele..jest to spowodowana waga silnika 4cyl. w porwnaniu do 6...
Biały [Usunity]
Wysany: 2005-06-14, 22:37
Podobno jednak nie są to spręzyny od 325. Wysłął mi nawet zdjęcia jak wyglądała beatka na tych sprezynach.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-06-15, 21:37
eee...przeciez to nie jest - 40 mm
zobacz jak przod jest wysoko..moim zdaniem max -20
poza tym tam siedzi chyba 3.5 wiec ten silnik troche wazy
wiec wyobraz sobie jak wlozysz te sprezynki do siebie lekkiego 1.8 to jeszcze cm do gory ci wskoczy..
pozdro