witam
drodzy forumowicze temat może banalny ale sie najnormalniej pogubiłem.
zerwało mi poduchy pod silnikiem a ze nie miałem czasu zostawiłem w warsztacie na wymianę. panowie wymienili ale powiedzieli ze sa bardzo mocno naciągnięte i mogą znowu sie zrywać. zajrzałem pod auto i rzeczywiscie poduchy były bardzo mocno napięte (tak jak by łapy były za krótkie,poduchy zbiegały sie do środka fury) i tu moje pytanie jak powinny być zamontowane poduchy? śróba wchodzi w okrągły otwór a "bolec" ustalający w ten podłużny czy na odwrót?
pozdrawiam
_________________ e30 327i mit 3.91 sperre - laleczka sprzedana
e30 340i wide- aktualnie na tapecie
Ostatnio zmieniony przez przem 2009-03-08, 15:51, w caoci zmieniany 1 raz
buda ci sie rozeszla po latachto i poduszki tak wygladaja - u mnie jest to samo - sa naciagniete ale nic sie z nimi nie dzieje - wymienialem obie 3 lata temu.
ciekawa teoria nie wiem moze mam jakas super hiper wersje bo u mnie silnik opiera sie przez łapy na belce a nie budzie a tak powaznie, to 4 miechy po wymianie poduszek pod silnikiem i skrzynia wyciagalem silnik i jedna poducha silnika zaczela sie juz nadrywac:/ wiem ze miewam dosc agresywny styl jazdy, ale kolega w innym e30 uczeszcajacy na te same ewenty nie mial takiego problemu. wiec zastanawiam sie czy przypadkiem poduchy nie zostaly zamontowane na odwrot, co je doatkowo obciazylo. to jak to jest z tym ich umiejscowiemniem ktos podpowie?
może masz nie takie poduszki albo łapy silnika inne wkladałem wczoraj swoj silnik i wchodzi na poduszki raczej normalnie.szpilka wchodzi w okrągły otwór i tyle.
dokładnie juz nie pamietam jak to idzie bo to zbyt prosta robota posadzic silnik na poduszkach żeby sie jakos na ty specjalnie skupiac ale bolec ustalajacy to jest chyba taki tylko gumowy cycek i on wchodzi w mniejszy otwór niz szpilka.pozatym poduszki sa symetryczne wiec mozna je zakladac jak sie chce
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
dziekuje panowie
wlasnie dzieki waszym odp. okazalo sie ze jednak majstry zalozyly poduche na odwrot-sroba w ten podluzny blizej krawedzi fury, a bolec okragly to tlumaczy tak zwiekszona chec do zrywania poduchy.
podziekowal