Wysany: 2005-01-03, 15:28 WRZUCAM SEKWENCYJNY GAZ DO MOJEJ PADLINY, KTO NA TYM JEZDZI?
Do mojego silniczka, tj. cudu z Monachium, czyli zdechłego fabrycznie 1.6 M40 wrzucam sekwencyjny gaz (teraz jeżdze na zwykłym). Słyszalem opinie że BMW i Mercedesy nie za bardzo to tolerują (choc zwyklego też przecież nie znoszą ) Czy ktoś to przerabiał ? Na zarzuty że bez sensu pakować tyle kasy w wielopunktowa instalacje... Spokojnie, mam ją za 700 zł. czekam na opinie czy rzeczywiście sekwencja duzo lepiej działa, itd itp...
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
e-30 [Usunity]
Wysany: 2005-01-03, 23:20
Ja mam instalacje Diego w M42b18 przedtem mialem zwykly gaz zalety sa i to duze min. niema spadku mocy na benzynie,malo pali bardzo mała awaryjnosc - naprawde warto
Pozdrawiam
lukasz [Usunity]
Wysany: 2005-01-04, 12:29
no zalety sa ale czy sie oplaca do 1.6 ona przy zwylkej instalacji niewiele mocy traci. Takie instalki to sie montuje przewaznie do kolektorow plastikowych.poniewaz one maja mozliwosc rozerwania sie. Jkby wszyscy mieli kolektory aluminiowe to malo kto by taka instalke zalozyl. ja bym jej nie wrzucal ale wybor nalezy do ciebie
1.6 malo mocy traci ? Chyba żartujesz. Muli sie strasznie. niedosyć ze na benzynie jest słabe, to na gazie juz wogóle. Powtarzam. Starą sprzedaje za np. 500 zeta, a za 600 mam sekwencje. Nie ma sensu ? Zobacz jak te silniki chodzą na gazie... u kogo bym nie patrzył, są problemy. jeśli jest szansa to polepszyć bardzo małym kosztem, nie ma co sie wachac. Oczywiste jest ża 5 tys. bym na to nie wydal ! No ale zawsze sie chwali to co sie ma.
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
1.6 malo mocy traci ? Chyba żartujesz. Muli sie strasznie. niedosyć ze na benzynie jest słabe, to na gazie juz wogóle. Powtarzam. Starą sprzedaje za np. 500 zeta, a za 600 mam sekwencje. Nie ma sensu ? Zobacz jak te silniki chodzą na gazie... u kogo bym nie patrzył, są problemy. jeśli jest szansa to polepszyć bardzo małym kosztem, nie ma co sie wachac. Oczywiste jest ża 5 tys. bym na to nie wydal ! No ale zawsze sie chwali to co sie ma.
teraz juz rozumiem dlaczego ładujesz sekwencje... nie no spox tez bym tak zrobił... napisz mi na priv jak ci sie udalo zalatwić takąinstalace i czy jest możliwość załatwić tego jeszzcze jedną sztukę... (pytanie jak najbardziej poważne z mojej strony)
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
To instalacja z samochodu mojego kolegi, peugeota 306 1.8 8v cabrio. Więc podobny silnik. Sprzedaje bez gazu (kupiec nie chce). Wiec nietety jest to jedna jedyna, i więcej nie da rady załatwić.
Baur: moze sie mysle ale z moich nieoficjalnych informacji osprzet do sekwencji nowy kompletny prosto ze sklepu jest w granicach 1-1,5kz al najwiekszy szkopol to zestroic ta instalacje zeby dzialala. Czy masz moze kogos kto przeprowadzil by taka operacje za rozsadna kwote?
Bo powiem szczerze ze chcialbym do swojej 320 m20 zasadzic taka ale potrzeba mi 4 rzeczy:
1 Instalacji jaka chce zalozyc juz dzialajacej jako wzror przy zakladaniu
2 Informacji na temat czujnik TPSw m20
3 Kogos kto mi to ustawi/zaprogramuje
4 Kogos kto by ja sprawdzil oraz mialby taka mozliwosc i bylby na tyle uprzejmy ze wsytawil by mi papierek do wydz. kom.
PS
Moze niektorym sie ten caly moj pomysl wydaje dziwnym ale dlaczego nie mial bym sprobowac?