witam! koledzy wczoraj jade sobie i w pewnym momecie samochod zgasl i nie mogłem go uruchomic! po kilku minutach zobaczyłem ze chyba wogole nie chodzi pompka paliwa bo chodzila ona u mnie dosc głosno i zawsze bylo ja słychac a teraz nic cisza! i od czego zaczac wymienic odrazu pompke czy poszukac jeszcze gdzies przyczyny??
do pompydostaniesz się po zdemontowaniu dekielka po stronie pasarzera...podejrzewam że jak ją wyjmiesz i podłączysz na krótko to będzie pracować,bo dostanie wstrząsu...moim zdaniem jeśli zaczyna się zacinać to radziłbym tylko i wyłącznie wymianę na nową zwłaszcza że objawem kończącej się pompy jest właśnie wspomniana przez ciebie głośniejsza praca...ale nie łam się...koszt orginalnej Bosch-owskiej pompy to ok.130 zł. co nie jest zbyt wygórowaną ceną...kuknij na allegro...tej twojej nie wkładałbym ponownie bo znowu padnie w najmniej oczekiwanym momencie (wiem co mówie...sam to przerabiałem)
a czy jest roznica od jakiej pojemnosci silnika teraz wsadze pompke?? wyjełem ja i podłaczalem na krotko i nic cisza!! na allegro urzywane kosztuja od 130 do 180zl zadnej nowej nie widzialem
Witaj kolego miesiac temu mialem podobne objawy ALE sie okazalo ze moja pompka zassala syfu ! wyciagnij to i podlacz i puknij kilka razy jesli na chwile sie zalaczy to zapodaj tam paliva niech sie przeczysci zmieniajac bieguny zasilania zmienisz kierunek zasysania pompki Mi sie udalo i funkcjonuje do dzis ! AHA pompka bosha nie kosztuje 130 tylko z 600 .. a oryginalna taka jaka masz w aucie w servisie 860 .. ceny z poznania z przed miesiaca pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
dokładnie southOFheaven jakością to nie grzeszy chociaż ja kiedyś kupiłem takie cudo do Golfa 3 i było ok , osobiście wolałbym dołożyć i kupić oryginał .
ale to mozna tez kupic sam wklad i wymienic! nie trzeba tej calej pompy wymieniac bo tam jest jeszcze jakis plywak chyba! sama ta pompka jak tu?? http://www.allegro.pl/ite...28_m3_filt.html
no to jest wlasnie pompa taka srebrna aluminiowa a cala reszte czyli plywak i ta obudowe przekladasz ze starej ona sie trzyma na takich plastikowych opaskach na chyba 3 gumach .. pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW