witam
Miałem przyjemność z betą e39 530d znajomy polecił mi zmianę termostatu twierdząc, że nie zamyka się. Wymieniłem mu i d.... ledwo samochód zacznie pracować chłodnica zaraz robi sie cała letnia, a na górnym przewodzie dochodzącym do chłodnicy pojawia sie dziwne pulsowanie.
również z wiązane z temp ten sam model ale chodzi mi o temp zewnętrzną wyświetla mi czujnik -40C gdzie go szukać bo ponoc po zimie moze być zabrudzony w zime wskazywał idealnie temp
Ostatnio zmieniony przez VinCent318iS 2009-04-17, 16:24, w caoci zmieniany 1 raz
Jeśli chodzi Ci o termometr? to u mnie znajduje się przy prawym kole przednim montowany w nadkole przy samym zderzaku od spodu go widać jak zerkniesz od spodu
termostat wymieniony na nowy i właśnie to jest dziwne
[ Dodano: 2008-11-28, 18:49 ]
właśnie sie dowiedziałem że w tych dieslach są 2 termostaty kiedy wymieniłem ten drugi wszystko wróciło do normy!!!
Nie tylko w dieslach są dwa termostaty i to że chłodnica po niedługim czasie robi się letnia oznacza że wszystko jest w porządku
[ Dodano: 2009-04-20, 08:07 ]
VinCent318iS napisa/a:
również z wiązane z temp ten sam model ale chodzi mi o temp zewnętrzną wyświetla mi czujnik -40C gdzie go szukać bo ponoc po zimie moze być zabrudzony w zime wskazywał idealnie temp
Albo uszkodzony czujnik albo jakieś zwarcie w instalacji czujnika (nieskończenie duży opór = -40 stopni)
Ostatnio zmieniony przez speed 2009-04-20, 08:05, w caoci zmieniany 1 raz