Wysłany: 2004-12-30, 23:41 zamienie E28 520i '82 na E21 320i
Witam. Mozliwe ze zmienie auteczko. Co prawda E28 mam od 14 wrzesnia, włozylem w nie prace i czas, kupe miłosci... jednak kolejnym ma byc BMW E21 320 + turbo 8) z koncówki lat '70. Poszukuje godnego nabywcy dla mojej niuni bądz lepiej (bardzo wskazane) kogos chętnego na zamiane E28 na E21 bym mogł poznac te auto. Poszukuje wersji 320i bądz 323 w stanie techn. podobnym do mojej czyli bez zadnych wad.
Obiecuje ze auteczko trafi w dobre rączki i pozyje wiele wiele lat
320 turbo nie bedzie się juz raczej scigac, chociaz moze trzeba będzie pokazac kilku Calibrom w miescie jak i czym sie jezdzi. (zart)
E28 jest zadbana - ma jedynie wgniecenie niewielkie na lewym błotniku i prawy róg maski do poprawek lakierniczych.
o to maluśka - fotka zrobiona w muzeum BMW w monachium...
taką chce sobie pojezdzic. Ta ma nr. 13 (startowała w wyscigach Junior Grupe) Egzemplarz z nr 12 znajduje sie w muzeum przy torze wyścigowym Nurgurdring w niemczech... Piękne oba ,a z reszta prosze fotke:
Jako ze czeka mnie wiele pracy nad nią (wydatki) sprzedam tez (bądz dorzuce do E28) dosc zaawansowany system głosników oparty na najlepszych komponentach PHILIPSa robionych do BMW E65 i E63 (seria 7 i 6) (sprzęt nóweczki i niedostepny w sklepach)
Sorki ze umiesciłem to w technicznym (pomyłka) i w OFFTOPICu ale zalezy mi na reakcji czytelników - moze ktoś chetny będzie ?
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-12-31, 01:06
w calym orr nie ma zandego 320i...to bardzo malo spotykany model.
w usa tego duzo.ale w europie jak na lekarstwo...
323i kupisz duzo latwiej...
a te autka ktorych fotki zamiesciles...zbudowanie 320 (m10)turbo moze okazac sie drozsze do wsadzenia do e21 jakeigos s38
ps.widze ze troche sie koelga myli
320 byly r4 i r6
323i to r6
a te 320 turbo z fotek to sa silniki m10...a wiec r4...
w niemczech na sprzedaz tego nie brakuje 323 ma niestety inne cylindry niz mi potrzeba i nie wycisne z niej tego co chce;/ chyba ze juz bym nic nie wyciskał - wtedy by sie nadała spoilery ,gdybym miła to auto miałbym w ciągu 2 tygodni. a najgorszy wydaje sie koszt lakierowania . Ciężko mi tez będzie znależć odpowiednie fele;/ najwazniejszy to znalezc e21 w dobrym stanie i mocy minimum ~120 koni
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Wysłany: 2004-12-31, 10:41
Sorki Bachus ale nie wiem czy ty to sobie wszystko dobrze policzyles.
1. 323i z Reichu w dobrym stanie - 5000-6000E
2. spojlery http://cgi.ebay.com/ws/eB...4513348159&rd=1 na razie 500E
3. Lakierowanie w kilku kolorach - robocizna 2500pln, szpachle, lakier itp.itd. okolo 1500-1700 w sumie 4200.
4. Takie wyscigowe felgi - strach pomyslec, zaklkadam, ze min. 1000E za uzywki + opony 1000E
5. Sportowe wyposazenie wnetrza czyli klatka, kiera, fotele itp 2500 pln.
Nie wymienilem wszystkch kosztow zbudowania repliki takiej wyscigowki a juz sie zrobilo okolo 40000 pln. A gwarantuje ci, ze do tego jeszcze dojdzie sporo kosztow dodatkowych.
Jim - ale u Ciebie to inna historia Pozazdroscic auteczka bedzie mozna ja skromniej - ja po prostu chciałbym miec E21 - silnik wsadze skromniutki M20 + turbo + odpowiednie tłoki. + spoilerki a dostrojenie silnika JiM leżałoby w Twoich łapkach Jak nie e21 to biore sie konkretnie za E28 - odrestauruje jak sie da - sprzedam i kupie 2002;] odrestauruje ... sprzedam - az dojde do 2002ti i/lub alpiny B7 8)
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60
Czego w Niemczech nie brakuje???
320i E21 na mobile.de nie znalazlem zadnego
323i E21 znalazlem tylko 6
320 R6 tylko 6
Mysle, Bachus, ze troszke sie oderwales od rzeczywistosci piszac, ze najgorszy bedziue koszt lakierowania:)
e21 320 - 10 sztuk mam od ręki na tapecie w razie czego jdnak auto zprowadziłby ojciec, który jednak ma z imi więcej do czynienia niz ja i mowił ze za duzo tego nie jest ale da sie załatwic w razie co...
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60
Wysłany: 2004-12-31, 14:48
Bachus ja ani nie chce cie martwic ani oslabiac twojego zapalu ale wydaje mi sie, ze za duzo planujesz a za malo robisz Najpierw chciales robic democar E28 a kilka dni potem kupujesz E21 i chcesz z niego zrobic wyscigowke. Albo jestes za malo konsekwentny w dzialaniach albo ponosi cie mlodziencza fantazja. Jezeli chcesz odreseurowac E21 to musisz mu poswiecic minium rok (ja w moim przypadku zalozylem sobie, ze zajmie to nieco mniej niz 2 lata). Nie wiem czy wystarczy ci samozaparcia na odnowienie auta skoro ciagle masz inne pomysly
Ponadto na prawde przemysl sobie powaznie kwestie kosztow. Jestes jeszcze mlody i wiem jak rozumujesz: 320 sprowadzi sie z Reichu za 1000E, blacharz lakiernik wezmie max. 2500pln i jescze z tysiac w mechanike i bedzie zajefajne auto
Jezeli kiedys ci sie tak wydawalo to cie przestrzegam, ze SIE MYLISZ. Odnowienie E21 to min. 15000pln. Jest to kwota ponizej ktorej jest arcytrudno zejsc!!! A mowie tylko o renowacji a gdzie jeszcze bardzo drogi tuning???
A z drugiej strony jak masz robic auto po kosztach i niedokladnie zeby zaoszczedzic to lepiej sie go w ogole nie dotykaj.
To tyle ode mnie. Zrobisz jak uwazasz. Ja tylko nie chce spotkac kolejnej w polowie zrobionej E21, ktora wlasciiel sprzedaje bo mu juz kaski zabraklo
ja własnie nie wiem. Demo car jest nadal w planach tylko z innymi rozwiązaniami. Szukam teraz sponsora a wyscigówka to marzenie z lat wczesniejszych tyle ze wtedy myslałem o E30 tylko jak patrze na wszystkie nasze posty, wysiłek JiMa i kazdego z Was jakos zachciało mi sie przywrócic do zycia cos starszego
Plan jest taki:
narazie kontynuuje prace nad E28
niedługo zaczną sie praę nad drugim E28 tylko 524td z '86
po wakacjach jak zarobie albo zaczne sie rozglądac za E21 albo włoze $$ w 520i E28 moją
nie wiem jeszcze co z E30 - nie chce jej oddac za grosze a wolałbym z kolei albo zamienic na kombi w dieslu (dla ekonomiki podrózowania w celach poszukiwawczo-bavarsko-poznawczych ) albo zamienic na cos starszego...
Oba E28 planuje ukończyć do konca wiosny E30 niczego nie wymaga...(alufelgi tylko wstawic trzeba)
Cel daleko przyszłościowy jest prosty - zebrac pod dachem wszystkie rekiny
Sarna - DZIEKI może cos pokminimy wspólnie
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60
No to moze dobra rada i szczera- jeśli masz kasy jak Kulczyk- rób to wszystko na raz, ale jeśli trochę mniej to skup się na jednym
Marzenia, marzeniami, a rzeczywistość jest nieco inna. Parafrazując przysłowie "gdzie kucharek sześć , tam nie ma co jeść"
A podziwiać będziesz sam siebie i inni też jak konsekwentnie będziesz dążył do obranego celu....Najlepiej jednego....
Rady od serca, bez złości.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
mira_croft [Usunięty]
Wysłany: 2005-01-07, 19:30
ejjj misiek...ja tam tzrymam kciuki....najważniejsze ,ze masz checi ,plany i ochote.....a i ostanio okazało sie ,ze gdzie kucharek 7 to zajebiste żarcie było na sylwka!!!!!!!!!!..przysłowie sie nie sprawdza!!..Bachus rób słonko cos extra!!!!!
Miruś