Wysany: 2009-05-02, 00:06 ...i znowu problem z odpalaniem:-(
Witam wszystkich!
Wiem, ze juz o tym bylo - siedze juz drugi wieczor i czytam posty zamiast imprezowac:-(
Ale do rzeczy... M40 motronic - na zimnym pali zazwyczaj dobrze, przy jezdze nie ma problemu... natomiast jak przestygnie chwile, np. 30 min. trzeba go pomeczyc dluzsza chwile. Zazwyczaj dopiero po drugim razie lapie i znowu przy jezdzie nie ma problemow. Zaczelo sie to jakis tydzien temu. jezdze tym autem juz 3 lata i wczesniej nic takiego sie nie dzialo. Dwa miesiace temu wymienialem zbiornik paliwa i wszystko dzialalo, az do teraz:-( Strasznie denerwujaca dolegliwosc!!!
pompa dziala, swiece i przewody wymienione.
Mysle, ze to problem z paliwem... ale co to moze byc?
Prosze o rade tych co mieli podobne przygody z m40!!!
To ze pompa sie odzywa nie znaczy ze daje odpowiednie cisnienie. Moze byc ze cisnienie jest za małe i dlatego odpala dopiero za drugim razem.
Poza tym to wyglada tak jakby ci cofało paliwo do zbiornika. Sprawdz czy nie masz wezykow paliwowych sparciałych.
Tylko wymien wszystkie elastyczne łączniki bo nie wiadmo ktory to a to koszt rzedu 20zl.
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
Jeżeli pompa nie trzymała by ciśnienia to prędzej nie mógł by odpalić na zimnym.
Prosta próba na sprawdzenie układu paliwowego. odstaw auto na 30 minut tak żeby nie chciało odpalać, uruchom na chwilę pompę paliwa (ze złącza albo przykładając 12V bezpośrednio na pompę) tak żeby zrobiła ciśnienie. Wtedy spróbuj odpalić auto.
Ja jeszcze dla pewności sprawdził bym czujnik temperatury silnika