Jesli podobny temat istnieje, albo znalezienie odpowiedzi jest łatwe to przepraszam za śmietnik.
Moje pytanie brzmi:
Czy wąska lampa jest wytrzymała? Chciałbym kupic e30 w wąskiej, ale słyszałem opinie ze nie warto ze względu na to ze jest nieocynkowana.
Proszę o stosunkowo szybka odpowiedz bo jutro jadę oglądać samochód
Pozdrawiam Krzysiek
dodam tylko że samochód miałby być przeznaczony do późniejszego swapa...
Jesli podobny temat istnieje, albo znalezienie odpowiedzi jest łatwe to przepraszam za śmietnik.
Moje pytanie brzmi:
Czy wąska lampa jest wytrzymała? Chciałbym kupic e30 w wąskiej, ale słyszałem opinie ze nie warto ze względu na to ze jest nieocynkowana.
Proszę o stosunkowo szybka odpowiedz bo jutro jadę oglądać samochód
Pozdrawiam Krzysiek
dodam tylko że samochód miałby być przeznaczony do późniejszego swapa...
A co za różnica ? Jak są dziury to niema różnicy czy ocynk jest czy niema.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
wąska jest ocynkowana. moze nie kazda ale większosc z którymi miałem stycznosc.
kazda szeroka gnije którą mam w swojej okolicy,wąska w sumie chyba tylko u enza wyleciała dziura,kumpla eta od odprysków(ma ocynk),a moja ocynk i zdrowiutka.
Z tego co zauważyłem ( kilka E30 już pociąłem ) wąska lampa lepiej się trzyma niż szeroka ( biorąc pod uwagę że obie nie były bite ) najsłabszym punktem E30 jest przód ( podłoga przy progu , w miejscu gdzie jest korytko pod lewarek )
w wąskiej tez tył lubi sie wysypac nadkola i kieszenie za nimi, nie wiem czemu ale jakos woda tam spływa wzdłuż nadkola w strone przodu jest tak i u mnie i u mira i w nie jednej juz to widzialem,
W zeszłym roku kupiłem sobie na poprawę humoru e30 cabrio na wąskiej lampie i ok miesiąca temu ja rozebrałem aby auto odświeżyc... co mnie zaskoczyło nie było zbyt wielu ognisk korozji... z tego co zauwazylem to pas tylny, nadkola tylne i kieszenie(za nadkolami tylnymi gniją... progi pidłoga kielichy są zdrowe tak wiec uwazam ze jak na auto które ma ponad 20 lat to dobrze się trzyma...
dodam tylko ze moj egzemplaz z 89roku koroduje tylko w tych miejscach w których już ktoś kiedyś go naprawiał... tzn ps tylny nadkole tylne wraz z kieszenią...