Panowie, chodzi dokładnie o ścieżke przewodzącą sygnał,po której porusza się suwak odpowiadający za ustalenie dawki paliwa (suwak jest połączony z klapką przepływomierza).
konkretnie chodzi o tą ścieżke, jest ona wytarta i auto nie dostaje odpowiedniej dawki paliwa,suwak szaleje i auto szarpie.
pytania:
1. czy mozna to jakos na nowo nanieść? (tą ścieżke,myslałem cyną,ładnie równo nanieść ?)
to musi byc cos co wytrzyma ciągłe "posuwanie" sie po nim
ew. dawajcie pomysły
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-06-27, 12:20, w caoci zmieniany 1 raz
Czytałem o "regeneracji" przepływki polegającej na delikatnym przesunięcia tego ramienia, które się porusza po ścieżce. Chodzi o to, aby wypustki znajdujące się na nim, a które dotykają ścieżki, nie poruszały się po wyżłobieniach, ale minimalnie wyżej/niżej, po niewytartej części ścieżki. A co do naniesienia samej ścieżki - nie wiem, czy w jej skład nie wchodzi platyna (dlatego ustrojostwo takie drogie - regenerowana przepływka do m20b20 Bosch w Focie - ok. 1600 zł ).
Tjaaa, no jest to jakieś wyjście, ale powoli sprawny przepływomierz do m20 staje się rarytasem Ceny na alledrogo - do 500 zł Na dodatek nie ma gwarancji, że się nie posypie za jakiś czas