Wysany: 2009-06-19, 23:03 czujnik polozenia walka w M50 2,5L
Witam wszystkich, czym objawia sie uszkodzenie czujnika walka rozrzadu w zwyklym M50 bez vanosa ? jakie sa objawy czy auto jest slabsze? u mnie po wypieciu tego czujnika nie ma zadnej roznicy w jezdzie czy tez w chodzie, obroty sa na 600 chyba za niskie ,nieraz ,ale bardzo zadko sobie szczeli przy odpaleniu,i wrazenie mam ze auto nie ma tych kucy co ma miec,obroty sa troche dziwne nie faluja ,ale sa takie przeplatanie nie ma tego buszenia jednostajnego tylko tak delikatnie przeplata,dziwny smrud spalin ,moze to dlatego ze nie ma katalizatorow,napiszcie co z tym czujnikiem czy odrazu na odpalonym silniku jest jakas reakcja ,zmiany czy nic u mnie na nic nie reaguje czy odpiety czy podlaczony auto pali tak samo i jezdzi tak samo ale chyba nie tak jak powinno prosze o jakies odpowiedzi
kolego mam tez ten sam problem
i niewiem caly dolot sprawdzilem uszczelnilem i nic pozostaly mi 1 czujnik walka wymienilem bo nie moglem zapalic ale altko to mul i strzeli czasem w dolot zostal mi czujnik walu
Najlepiej jest podłączyć pod kompa i ci wszystko wyjdzie , wszystkie błędy !
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA