BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Konstukcja drzwi w Rekinie e21 a odpływ wody
Autor Wiadomo
cezar
[Usunity]

Wysany: 2005-01-13, 14:22   Konstukcja drzwi w Rekinie e21 a odpływ wody

Witka
Ostatnio smarowałem zamki w drzwiach - rozebrałem boczki dostałem sie do wnętrza drzwi. Przy okzaji mojej roboty zobaczyłem dziwną sprawę:

Wiadomo, że po szybie spływa woda - jak ktoś ma kiepskie uszczelki (porwane itp) to woda nie spływa dalej po drzwiach tylko wpływa do wnętrza dzwi.
Konstruktorzy o czymś takim zapewne pomyśleli i wywiercone są dziury do odpływu wody. Z tym, że dziury te są (kurde jak to opisać!!!) umieszczone "nad progiem" - opisuję sytuację przy zamkniętych drzwiach. Lecz nie jest to najniższy poziom w drzwiach!!! Przynajmniej u mnie. Poniżej tej płaskiej części drzwi, która nachodzi na próg od góry jest "rów" który zachodzi na próg z boku/z zewnątrz auta - maskuje on łączenie progu z drzwiami.
I tu jest problem: czy u was ten "rów" jest czyms wypełniony czy tak jak u mnie jest pusty i woda zbiera sie w nim zamiast spływać do dziur drenażowych????
Wiem, ze opis jest z lekka pogibany ale może go zrozumiecie
POZDRO

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-13, 14:35   

ja tam wywiercilem od srodka dwie male dziurki (5mm) a calosc pomalowalem 2 razy hameritem i zalalem na koniec farba tak ze mam tam spokojnie z 0,5cm warste zaschnietej farby - nie ma szans zeby cos zardzewialo!

a BMW pewnie widzialo w tych dziurkach jakis GLEBSZY sens :-)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: