Wysłany: 2005-01-13, 15:50
Mcinek jak masz painta ( a powinienes miec) to wciskasz ctrl + w i odpowiednio zmieniajac dane procentowe zmniejszasz lub zwiekszasz wymiary fotki... no przynajmniej ja tak robie
Wysłany: 2005-01-13, 16:39
Mcinek w paincie można to bez problemu zrobic mimo że troszke zabawy jest (tzn. trzeba bawic sie procentami. Jak chcesz to zapraszam na gg5135930 to Ci chcetnie powiem co i jak
do powiekszania (wiem ze Ci chodzi o pomniejszenie) dobrze jest uzywac profesjonalnych programów. A to dlatego ze grafike dzielimy na wektorową i rastrową. Z wektorową problemu nie ma poniewaz obraz opiera sie na osiach X i Y i kazda zmiana wielkosci wiąze sie nowym obliczeniem rozdzielczosci itp... tak funkcjonuje np Flash grafika rastrowa natomiast przy zmianach traci na jakosci poniewaz kazdemy pixelowi przy powikrzeniu przyporzakowani zostają koledzy :0 - nowe pixele co zniekształca obraz-dodtakowo obraz często zostaje wyblurowany (wygładzony) co zniekształca kontury. Paint jest programem rysunkowym a o tego typu prac potrzebny jest progs do OBRÓBKI fotek - polecam ADOBE PHOTOSHOP np. 7.0
Demo mozna sciągnąc ze strony Adobe a gdybys chciał pełną wersje - na priv chyba ze tu tez mozna mowic o legalizowaniu
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Ja używam IRNFAVIEW - jest bardzo dobry prosty programik - chyba prostrzego juz nie mogli zrobic.Posługuje sie nim od kilka ładnych lat.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Popieram przedmówców jeżeli chcesz b. dobry program do zaawansowanych prac polecam Adobe Photoshop ale jeśli tylko do przeglądania fotek i ich delikatnej obróbki to najprostszy i najlepszy będzie InfranViev. Jak chcesz to wyślę ci na maila pełną wersję 3.92
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...
Wysłany: 2005-01-13, 22:46
Zbychu a wiec wyswiadcz mi przysluge i wyslij ten program na mcinek1@op.pl
P.S. Chcialem to wyslac na PW do Zbycha ale wysylanie PW na razie nie dziala
_________________ 80' E21 323i
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2005-01-14, 00:04
też polecam AdobePhotoshop'a można się nieźle pobawić, a potem zapisujesz swoje dzieło jako jpg i wybierasz określony rozmiar.... i do profilu go - moim zdaniem to najepszy program jaki używałem
LiZzArD [Usunięty]
Wysłany: 2005-01-14, 08:58
Mcinek napisał/a:
Zbychu a wiec wyswiadcz mi przysluge i wyslij ten program na mcinek1@op.pl
P.S. Chcialem to wyslac na PW do Zbycha ale wysylanie PW na razie nie dziala
Dałem linka trochę wyżej - szybciej będzie jak sobie zciągniesz - jest darmowy