Wysany: 2005-01-10, 13:53 przytarcie na zderzaku - jak usunąć??
Witam,
Mam przytarty zderzak - na czarnej listwie (ślady po poprzednim włascicielu). Próbowałem już pasty TEMPO ale nic nie daje Myślałem też o papierze ściernym ale boje się, że pozostaną ślady.
Macie jakiś patent na usunięcie takiego przytarcia??
Może są do tego jakieś środki.
jezeli jest listwa lakierowana mozna uzyc papierku takiego 1500 - 2000 i zmatowic a następnie pastą polerską (profesjonalną) + filcem polerowac - ja naprawiłem kiedys tak ryse na drzwiach, a sposób polecił mi fachowiec od lakierów.
Jezeli chodzi ci o listwe taka jak są w E30 / 28 etc. i jest głęboka - mozesz uzyc papiery grubszego dla zrównania, zywicy dla wypełnienia i delkatniejszego papieru dla wygładzenia, następnie psiknąc matem czarnym i przetrzec zrodkiem do polerowania aut - bezbarwnym lub czarnym co da efekt półmatu jednak nie do osiągnięcia raczej (byc moze sie tu myle) farbą "półmat"
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Witam,
Tak to wygląda:
W rzeczywistości wygląda to troche lepiej ale foty były robione w nocy z lampą błyskową. To nie jest białe. Tam nei ma śladu lakieru. Wygląda jakby przytarł o jakiś murek albo coś chropowatego.
Odkrec ten element,umyj,pote, zetrzyc troszke papierem sciernym moze byc na poczatek 800,pozniej połóż szpachle,zetrzysz papierem zeby wypełniło ubytki,nastepnie to sie nazywa FILER - i znowu papierem do uzyskania odpowiedniej gładkosci.Idz do sklepu kup farbe do malowania plastyków i psiknij,Efekt murowany - miałem tak zrobiony cały zderzak tylni w swojej staje E30 i wygladal jak nowy kazdy sie pytał gdzie go dostałem.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
no to po fotkach widze ze nic strasznego zrób jak mowiłem czy jak Kirek mówił, w sumie podobnie, juz myslałem ze cos gorszego ale tego nie bedzie trudno usunąc
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Sorki, że tak sie wypytuje ale to jest moja pierwsze beemka i dla niektórych te rzeczy są oczywiste.
Powiedzcie mi w takim razie jak zdjąć zderzak??
niegdy tego nie robiłem.
Dzisiaj chciałem odkręcić zderzak .... i niestety.
Nie moge ruszyć śruby. Jest tak zapieczona, że złamałem klucz a śruba ani drgneła. WD40 też nei pomogło
Wyprawke już mam wiec pomauje na razie bez zdejmowania a jak bede miał czas to podjade do jakiegoś majstra i niech mi to odkręcą.
jak WD40 nie pomaga spróbuj coca colą podobno pomaga na wszystko
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60