Wysany: 2009-08-05, 09:22 [E36] m50b20 muli do 3,5 tys przy gwałtownym wcisnieciu gazu
Witam
Z moim silnikiem nie mam wiekszych problemów tylko taki jade sobie 3 biegiem mam 2 tyś
wcisne gas w opór zaczyna buczeć i leniwie przyspiesza nie szarpie w tej samej sytacji kiedy będe z wyczuciem wciskał gas będzie w miare dobrze przyspieszał po przekroczenie 3,5 tys moge wcisnąc gas i idzie równo do odcinki
Ogólnie to auto do 3 tys jest dość słabe czy to normale bo powyrzej 3 tys nabiera sporej mocy
pozdr
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-08-07, 22:30, w caoci zmieniany 1 raz
Ja mam podobnie z tym ze w m52b20 autko jest bardzo ospałe do 3000, wymieniłem świece, przepłyomierz, na komputerze nie ma żadnych błędów, a ja dalej odczuwam taki pewien niesmak (może ten typ tak po porostu ma). Być może ktoś jeszcze miał by dla nas jakieś sugestie.
Jeśli wstawisz rurkę lub puszkę to będziesz miał dodatkowe efekty dźwiękowe, taki metaliczny pomruk, mnie się takie rozwiązanie nie podoba... A co sądzicie o katalizatorach uniwersalnych np. Bosala?
i ja tak mam w swojej ze mólowata jest własnie do 3 tysi a ja pomalutku przyspieszam to w granicy 1500/2000obrotów autkiem delikatnie szarpie któś może znac przyczyne tego szarpania?? jak cisne w podłoge to tego niema proszę o radę:)
No ale tłumik troche kosztuje a moja kieszen bardzo pusta jeszcze musze opony z tyłu zmienic bo wczoraj zobaczyłem zez jednej strony juz prawie płótno widac tak je zdarłem
Ostatnio zmieniony przez wiciu1919 2009-08-07, 09:59, w caoci zmieniany 1 raz
te silniki tak chyba mają...
mój też na niskich obrotach jest mułowaty
jazda zaczyna się powyżej 4 tyś obrotów
gdzieś czytałem, że silniki bmw są wysokoobrotowe i mimo że nie kręcą się jak japońce to przykładowo 320 ma 150 KM przy 5900 obr/min i 190 NM przy chyba 4200...
poza tym większość z naszych furek ma już trochę lat i pewnie nie jednego zjaranego kapcia
i na pewno silniki nie trzymają już fabrycznych parametrów
nie chce zakładac nowego tematu , ja do swojej wrzuce chyba m54b28
jezdził ktos samochodem z takim silnikiem?? podobno bardzo dynamiczny ten silnik jest w e39, a e36 sporo lzejsza
Ostatnio zmieniony przez bujonik 2009-08-08, 09:04, w caoci zmieniany 1 raz
ja słyszałem ze słab dól to moze byc wina czujnika wałka rozrządu czy jest w m50 bez vanosa taki cos gdzie to jest i jak to by mozna bylo sprawdzić
pozdr