Wysany: 2006-04-20, 21:17 m20b20 odcina przy 4500 tyś.obrotów i...:-[ i już chodzi :-]
Witam, problem dotyczy E30 320 turning z 91 roku . Chodzi oto ze do ok 4000 tyś obrotów silnik pracuje w miare normalnie /choc wydaje mi sie ze jest nieco słabszy niż dotychczas/
Po przekroczeniu 4500 obr. odcina i od tego momentu dusi się ale nie gasnie pracuje jakby na 3 moze 4 cylindry . W początkowej fazie obroty skaczą i auto mocno szarpie potem się dusi ale nie gasnie obroty na biegu jałowym w granicach 400-500 auto niema instalacji gazowej jest po wymianie rozrządu ,przewodów wraz z kopułką .
Po wyłączeniu silnika i kilkuminutwym postoju pracuje normalnie ...oczywiscie do ok 4500 obr.
Prosze o pomoc ewentualnie o skierowanie do odpowiedniego tematu ponieważ sam nie znalazłem
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez viktor 2006-04-21, 17:01, w caoci zmieniany 1 raz
to moze jeszcze co do paliwa to dodam ze jezdziłem dotychczas na BP 98 ultimate a ostatni nalałem zwykłą 95 tez z BP
zaczne chyba od filtra bo mam jeden którego nie wymieniłem przy okazji zmiany oleju i 2 pozostałych filtrów
Oby to był filtr bo juz sie nasłuchałem dzisiaj ooo glowicy, zaworach az mnie ciarki przechodziły
jutro rejestruje 325 tak ze jak by przy taj wyszły jakies większe koszty ....masakra
ten czujnik znajduje się przy kopułce na któryms z przewodów ?
orientujesz się moze jaka jest cena ,oczywiscie uzywki
na alegro znalazłem tylko do opla cena w granicach 80-dych
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-04-20, 22:58
ja stawiam na źle złożony rozrząd
a wcześniej przed wymianą rozrządu silnik pracował w porzadku?
jesli nie rozrząd to paliwo ... niech ktoś zakręci wysoko silnikiem a inny niech wącha spaliny ... jak nie zalatują benzyną i są mdłę to za mało wachy.
No tylko na kablach ale wkręcaliśmy tez inne świece i to samo..
Ale nie chodzi caly czas na te gary ?
Wiesz pod kolektorem ssacym od strony kierowcy jest taka wtyczka , okragla wyglada jak od sondy lambda , ma 6 kabelkow i mase jako 7 ... Kiedys w swojej 325i zasniedzialy mi styki w tej wtyczce raz chodzil normalnie raz nie chodzil na ktores gary , nie wiedzialem co to wymienialem swiece ,cewki , kable wszystko po czym sie okazalo ze przez ta wtyczke silnik chodzil jak kupa gown** , rozkrec i luknij ja jak wyglada w srodku
No tylko na kablach ale wkręcaliśmy tez inne świece i to samo..
Ale nie chodzi caly czas na te gary ?
Wiesz pod kolektorem ssacym od strony kierowcy jest taka wtyczka , okragla wyglada jak od sondy lambda , ma 6 kabelkow i mase jako 7 ... Kiedys w swojej 325i zasniedzialy mi styki w tej wtyczce raz chodzil normalnie raz nie chodzil na ktores gary , nie wiedzialem co to wymienialem swiece ,cewki , kable wszystko po czym sie okazalo ze przez ta wtyczke silnik chodzil jak kupa gown** , rozkrec i luknij ja jak wyglada w srodku
Pozdrawiam
Mozna powiedziec ze na początku raz chodził na wszystki raz nie ..teraz juz nie chodzi cały czas
zaraz pójde zobaczyć tą wtyczke
[ Dodano: Pią Kwi 21, 2006 4:43 pm ]
oxstyle jesteś WIELKI wielkie dzięki działa starczyło dwa razy psiknąć WD i chodzi jak marzenie, jeszcze raz dzieki zaoszczędziłem troche kasy dzięki Tobie