Oryginalne pasi smigaja ok. 100 tys km a paski typu GATES niby działaja przez 60 tysi ale powinno sie dla bezpieczeństwa zmieniać je po 40 tysiach. A jezeli dopiero kupiłes auto to lepiej zmien pasek, bo zawsze poprzedni właściciele "zmieniali rozrząd, olej i filtry zapewniając zero wkładu finansowego, a w samochodzie nic nie było dotykane od kilku tysi km"
_________________ E30 318i - było
E36 325 TDS - było
E36 318 żółte, na czterech gaźnikach - było
E34 520i Touring - jest
Zalecenia producenta są jasne co do częstotliwości wymiany paska rozrządu jeśli idzie o Gaetsa (osobiście tylko na takich bazuję i nigdy mnie nie zawiodły).
Wymiana według zalecenia producenta silnika ale nie rzadziej niż co 4lata.
Więc wyjdzie że przez cztery lata nalatamy 20 tysięcy i musimy obowiązkowo wymienić pasek.
Stosując się do tej zasady niema prawa się cokolwiek stać z paskiem, no chyba że są zajechane koła pasowe.
Pasek powinno się zmieniać co 40 kkm,a co druga zmianę razem z rolkami. Ja jezdzę na pasku dopuki są jeszcze na nim napisy,a a jak strzeli to będzie pretekst żeby coś konkretnego wsadzić
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
jak wymieniać pasek to tylko i wylacznie razem z rolkami!
Ja dla bespieczenstwa wymieniam wszystko co 40tys tym bardziej ze czesci majatku nie
kosztują-m40 250-300zl komplet m20 120-150zl komplet
Zalecenia producenta są jasne co do częstotliwości wymiany paska rozrządu jeśli idzie o Gaetsa (osobiście tylko na takich bazuję i nigdy mnie nie zawiodły).
Wymiana według zalecenia producenta silnika ale nie rzadziej niż co 4lata.
Więc wyjdzie że przez cztery lata nalatamy 20 tysięcy i musimy obowiązkowo wymienić pasek.
Stosując się do tej zasady niema prawa się cokolwiek stać z paskiem, no chyba że są zajechane koła pasowe.