Czesc. Mam problem ze sprzeglem w mojej e30. Problem jest takie ze gdy naciskam noga na pedal sprzegla to nie czuje zadnego oporu i nie moge wrzucic adnego biegu. problem nastapil wczoraj wieczorem gdy jechalem do miasta jak wyruszalem z podworka wszystko bylo ok po przejechaniu ok 4 km gdy dojechalem do skrzyzowania i chcialem zredukowac na 2 to czulem ze sprzeglo do polowy jest luzne i lapie dopiero od polowy. Postawilem samochod u dziewczyny pod domem stal ok 3 h. Jak mialem jechac juz do domu i odpalilem samochod to sprzedlo juz calkiem bylo luzne i nie moglem wrzucic juz zadnego biegu. Co moglo sie stac ? Zna ktos przyczyne tego problemu ? Pomozecie ?
zbiornik to ten sam co do hamulcow
silownik jest przy skrzyni biegow z jej lewej strony. dochodzi do niego przewod hydrauliczny i jest wyposazony w odpowietrzacz taki sam jak przy hamulcach.
Też miałem taki problem, u mnie był to wysprzęglik kupiłem nowy, odpowietrzyłem i śmiga ładnie. Tak jak koledzy mówią sprawdź stan płynu i zerknij na ten wysprzeglik czy nie przepuszcza.
tzn hamulce sa takie jakie byly niedawno wyminialem wszystkie przewody klocki okladziny. wiec z nich nie powinno ciec. no mam zamiar sam wymienic to wszystko. a jeszcze jak byscie mogli powiedziec od czego najlepiej sie zabrac zeby nic innego odkrecac latwy jest tam dostep do tegop ?
_________________ Kupie wtryski do m20b20 / m20b25
Z tego co pamiętam 2 śruby masz do odkrecenia bodajze 13 z tym, że jedna jest w bardzo niedostepnym miejscu także grzechotka z nasadką 13 Cię ratuje. Wysprzeglik jest b. dobrze widoczny, znajduje sie przy skrzyni biegów a wymiana nie jest skomplikowana. Nie kupuj używek ja kupiłem bodajże delphi w sklepie za cos kolo 70 zł i jest ok.