Witam,po wymianie silnika, i osprzętu silnika, moje bmw w dalszym ciągu nie odpala,jest iskra,paliwo dochodzi, podczas kręcenia rozrusznikiem są wystrzały do kolektora ssącego.(bucha ogniem), aż przez przepływomierz.
Podłączenie do komputera nie wykazuje żadnych błędów.
Cewki i świece zostały zmienione- żadnej poprawy.
Samochód nie posiada instalacji gazowej.
prosze o pomoc pozdrawiam...
wolf to napisz co można wymysleć, i zobaczymy.
rozrząd rawidłowy, samochód na holu również nie zapalił. Lecz podczas dodawania gazu, strzelał w kolektor.
a więc sprawa wyglada następująco.
kupiłem samochód nie na chodzi niby z uszkodzona elektryka.
poprzedni właściciel zmieniał silnik i kupil niby silnik z vanosem z 97 roku.
Ale vanosa w tym silnika nie ma,więc kupilem kompletną instalacje do silnika bez vanosa.wtedy właśnie pojawiła się iskra.
niby iskra jest paliwo dostaje, a jednak nie odpala, słychac ze juz prawie prawie, strzeli w kolektor i nic. mówimy o silniku 320 e36 bodajże m 50.Żekomo że przed wymianą ten silnik chodził w innym bmw. a po wymianie juz nie
tak bo ten koles chyba sie wogóle nie znał, bo to miał kupić silnik 20 vanos,z 97r
a jmu dali bez vanosa, za to włożyli instalacje do silnika z vanosem. wcześniej był 20 bez vanosa.
immobilajzera nie ma.
komputer, sterownik, wiązka,
Witam, ja nie wymieniałem nic ale temat posta myślę że jest odpowiedni.
Mam problem z Becią, nie odpala, problem leży w prądzie do pompy paliwa.
Zaczęło się od tego, dojechałem na zlot i zostawiłem auto na parkingu normalnie zaparkowałem, połaziłem po zlocie chwilę i wróciłem do auta. Wkładam kluczyk, chcę odpalić i nic nie odpaliła. Myślałem ze może mało paliwa bo było minimum to zalałem jej 5l i odpaliła i dojechałem do domu.
Rano wchodzę do auta i z wielkim trudem ale odpaliła, pojechałem na stację i zatankowałem porządnie.
Wracam z płacenia i już mi nie odpaliła:[ na hol i do domu.
Z kumplami rozebraliśmy cały tył żeby zobaczyć czy to aby nie pompa no ale na krótko pompa chodzi.
Teraz mam pytanie co to może być? pozDDRawiam
Z tego co czytałem po sieci to wychodzi na to że coś z przekaźnikiem, wyciągnąłem go i będę dziś zmieniał jak dorwę gdzieś inny;] jeżeli temat zniknie napiszę.
Ostatnio zmieniony przez grzybcio 2009-10-10, 11:37, w caoci zmieniany 1 raz
Witam
Sprawdź ciśnienie pompy, to że ona chodzi nie oznacza że daje odpowiednią ilośc paliwa jeśli się zaciera będzie chodzić ale będzie już niewydajna
Nie udało sie na razie przekaźnika dostać;/ Ogólnie to jak podłączam pompę na krótko czyli bezpośrednio z aku to pracuje i auto zapala i normalnie chodzi.
Problem w tym ze po przekręceniu kluczyka pompa nie działa.