Wysany: 2009-10-13, 15:17 324 TD M21 E30 na ciepło nie odpala
witam ,jestem nowy. Szukałem, nie znalazłem wyjasnienia...są wyłącznie dla benzyny.
Jak zimna-odpala od obrotu, jak ciepła- trzeba kręcić 10-15sekund.Podobno temat jest znany,tylko nikt mi nic konkretnego nie chce powiedziec. Radzą(mechanicy) pudełko z allegro...Wie ktos może o co to może chodzic? Z góry dziekuje, jestescie ostatnia deską..
PS>zna ktoś może parametry podwójnego czujnika temperatury z j.w? 3 piny,w bloku, koło(nad ) pompa. Dzieki raz jeszcze..
Jak TD to raczej elektroniczna ... Prawdopodobnie nastawnik pompy jest już zużyty ... Dość kosztowna impreza . Podobno można to sprawdzić tak , że jak jest ciepłe auto to polać zimną wodą pompę tak żeby sie ostudziła i jak wtedy załapie szybciej to na pewno nastawnik .
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki
Ten test to jest na zajechaną sekcję tłoczącą - po ostudzeniu dopiero daje radę z podaniem małej dawki rozruchowej bo w pompach elektronicznych dawka rozruchowa jest dynamicznie ustawiana w zależności od temperatury silnika.
Dziekuje za zainteresowanie.
Pompa elektroniczna, sterowanie potencjometrem z pedału gazu.Wchodza dwie wiazki kabli...1-sza od góry, druga, od dołu( prawdopodobnie do przyspieszania kąta wtrysku) do elektromagnesu, lub siłownika...nie jestem pewien.Jakbym znał parametry czujnika temperatury..tego podwójnego-na zimno i na ciepło....moze bym cos wykombinował.Nie mam od kogo pozyczyc, ani gdzie zmierzyc.Może ktos tutaj zna te parametry??Dziekuje za odpowiedzi.