Witam Wszystkich forumowiczów
Zwracam się do tych którzy ekperymentowali już z takimi przeróbkami w e30.
Jaki założyć most do silnika 1.8 aby możliwe było osiągnięcie większej prędkości (dłuższy niż orginalny).
Jeżeli ktoś coś takiego próbował proszę o informacjie.
Druga rzecz aby samochód nie stał się rozpędzającą koparką. Aby przyspieszenie w miarę zachowało swoje właściwości.
Pozdrawiam
_________________ V8 rządzi
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-12-03, 07:48, w caoci zmieniany 1 raz
albo rybki albo akwarium, albo długi albo krótki, nie widze polityki jezdzisz po 200 caly czas? jesli mowa o manualu sedan coupe to zapewne masz most 4.10 na moscie w okolicach 3.9 nie odczujesz roznicy w przyspieszeniu zas dłuższy most moze juz byc męczacy
dokładnie tak. Ja mam 3,28 z kompakta w 1,8l i ogólnie się jeździ nieźle ale jazda po centrum miasta do 3, tak na dłuższych odcinkach 4. A piąty bieg to trasa i tu właśnie jest ta różnica , bo jadąc 130 mam niecałe 3 tyś na obrotomierzu i wtedy jest super. Przyspieszanie , hm .. walec drogowy to nie jest , ale ścigać się można dopiero przy wyższych obrotach.
I własnie o to mi chodzi. Co do rybek i akwarium można mieć jedno i drugie .
Nie zależy mi jeździć 5 po mieście. Prz obecnej konfiguracji i tak mieszam lewarkiem, w mieście inaczej się nie da. (szczególnie w mniejszym mieście)
Kolego Vindevil rozumiem że skoro z kompakta to E36?? Jak się ma ten most do E30?? Mało mnie interesują nowsze modele dlatego nie orientuje się.