BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana oświetlenia deski w E34
Autor Wiadomość
Meviuss 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2009-02-05, 23:10   Wymiana oświetlenia deski w E34

Witam.
Chce wymieniac w swojej beemce podświetlenie na niebieskie. Moje pytanie jest takie jak wymieniec wszystkie żarówki w desce rozdzielczej, zegarach i tunelu środkowym w E34 touring z 96r.?

Pozdrawiam

sybir 
wiatr z dupy

Wysłany: 2009-02-06, 06:19   

Sama wymiana żarówek nic nie da bo są białe.
sie ma

Meviuss 

Wysłany: 2009-02-07, 09:12   

To co trzeba by jeszcze zrobić?

tigre0070 
tigretti

Wysłany: 2009-02-07, 12:43   

po co niebieskie? BMW ma mieć bursztyn a nie niebieskie....

niebieskie w BMW są :menel:

cichutki 

Wysłany: 2009-03-23, 13:20   

Możesz zrobić tak wyjąć standardowe zegary (musisz rozbroić zegary i odkleić tarcze co do łatwych rzeczy nie należy) wrzucić na skaner obrabiasz w Photoshop 'ie między innymi usuwasz poświatę bursztynu i ujednolicasz kolory możesz się pokusić nawet wstawić znaczek ///M albo zaprojektować swój unikatowy wygląd :P później na plakiecie (takim plastiku jest cienki i nadaje się do drukowania na nim) drukujesz to na laserówce i lakierem bezbarwnym to ładnie lecisz żeby się proszek trzymał przez dłuuuuuggggggiiiii czas no i wycinasz. Proces ten skutkuje tym że tarcza będzie wyglądać jak oryginał lecz wszystkie litery i wskaźniki będą białe później zpowrotem przyklejasz tarczę (lakierem do wewnątrz zegarów żeby od strony na którą będziesz patrzył na zegary był kolor matowy). Teraz to już zależy od chęci z podświetleniem bo możesz kupić żarówki led z oprawką niebieskie i pasują one w wymiar standardowych żarówek ale ponoć nie dają takiego efektu albo wstawiać diody wszędzie dookoła wskaźników no i równomiernie daje to niesamowity efekt dużo lepszy od żarówek :twisted:

Teraz dla ścisłości to jest opis bardzo ogólny mówiąc szczerzę. Jakbyś naprawdę chciał coś kombinować to mogę ci dać jakieś materiały na priv ale:
1. Jest to trochę pracochłonne żeby to świetnie wyszło lecz efekt jest niesamowity (zwłaszcza jak dasz 2 rodzaje diód np. jeden niebieski a drugi oryginalny i np. w popielniczce zamontujesz do tego sterowanie (pamiętaj że jak zastosujesz diody to będziesz musiał skręcić pokrętło od przyciemniania-rozjaśniania na maxa tak będzie to jarzyć w związku z czym wszystkie inne wsaźniki będą słabo podświetlone - recepta wymienić wszystko na diody ;/
2. Nie odpowiadam za lincz jaki dostaniesz jak zmienisz kolor hehe :wink: ale dużo na ten temat czytałem jest to do zrobienia i to dość fajnie wygląda (osobiście nad czymś takim myślę ale ja będę zostawał w zegarach przy standardzie zastanawiam się tylko nad wszystkimi innymi rzeczami jak np podświetlenie przełączników szyb klimy świateł żeby wstawić tam krwistą czerwień ładnie z bursztynem to się będzie prezentować ale jeszcze za zimno i nie mam zabardzo czasu na zabawę)
3. Można np. na allegro kupić gotowy zestaw zegarów za jakieś 160 PLN przykleić i mieć pozamiatane
co zrobisz to już twoja wola :] Pamiętaj żeby nie robić niczego co można będzie zakwalifikować jako SACRUM PROFANUM :evil: :!:
Powadzenia w modzeniu :) :spoko:

Dantte26 
Siła Drzemie wBeemie

Wysłany: 2009-03-24, 13:55   

hmm...też nad tym myślałem...ale się nie zdecydowałem...myślę bardziej o tarczach typu indiglo...bardzo ładnie wyglądają,widziałem na żywca...tanie nie są ale wydląd nieziemski...
MOJE WIERNE e30: http://beemka-klub.pl/for...p=319297#319297

/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///

jaarek_V8 
ciezko ale do przodu

Wysłany: 2009-03-24, 15:03   

wybacz OT ale only AMBER :) :drunk:

MAJSU 

Wysłany: 2009-03-24, 17:46   

Dantte26 napisał/a:
hmm...też nad tym myślałem...ale się nie zdecydowałem...myślę bardziej o tarczach typu indiglo...bardzo ładnie wyglądają,widziałem na żywca...tanie nie są ale wydląd nieziemski...

Bylebyś zdążył przed Toruniem ! Bo nie będzie się z czego śmiać :lol:

Dantte26 
Siła Drzemie wBeemie

Wysłany: 2009-03-24, 18:12   

MAJSU napisał/a:
Dantte26 napisał/a:

Bylebyś zdążył przed Toruniem ! Bo nie będzie się z czego śmiać :lol:

nie ma sprawy...pośmiejemy się razem...

Grzesio 
BMW Power

Wysłany: 2009-12-09, 13:44   

podłączę się pod temat, może ktoś ma jakieś instrukcje jak się dostać najłatwiej i jak wymieniać żarówki przepalone we włącznikach i w konsoli środkowej e34 :?:

E30 325iS '87 M-Technic II http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8560 - sprzedane

E34 530i V8 '94 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31236

E30 318i '88 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36500 - sprzedane

E46 320td '02 Compact - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=411671

G-STYLE SQUAD* :D
*grupa LANS SQUADu

Odpowiedz do tematu