- dekielki na felgi TAK
- emblematy w maskę i klapę NIE
- emblemat w grill TAK
- na klapę tylną B11 3.5 TAK
- znaczek w kierownicę TAK
- naklejki nadwozia (na dokładkę przednią i boki nadwozia) TAK
- wentyle Alpina TAK
- dokładki Alpina w nadproża TAK
- dokładka pod zderzak przód NIE
- naklejki w licznik TAK
- blaszka informacyjna Alpina TAK - u grawera
- kluczyk scyzoryk Alpina TAK
Kilka fotek sprzęta
Wzór dla grawera - tylko będzie oznaczenie B11 nie B12 jak na fotce
Piękne autko. Bardzo mi sie podoba twój pomysł, z jednym wyjątkiem.
Uważam że tabliczka znamionowa którą planujesz wykonać u grawera to przekroczenie pewnej granicy.
Bardzo lubie gdy barawrka jest przez włąściciela dopieszczana i stylizowana, sam mam M-Pakiet w E36 ale uważam że orginał jest tylko jeden , a ta tabliczka nadaje duszy i świadczy o prawdziwości.
Moim zdaniem nie powinno się tego podrabiać.
Spokojnie. Jest pewna granica, której przekraczać nie będę. Tabliczka znamionowa będzie z numerem, który nie istnieje. Wszedłem w posiadanie listy Alpina B11, której ja bedę numerem ostatnim. Nie będę odbierał duszy żadnemu autu..
Wysłany: 2007-05-11, 20:16
Kafarek, jestem pełen podziwu i trzymam kciuki! Świetnie, że obrałeś sobie taki cel Jeśli miałbym E32 to też bym przerabiał, może nawet na alpinkę tak jak Ty. Najpierw jednak zrobiłbym gangsterkę - gleba (dupka trochę do góry), 17" AC Schnitzer, ciemne lampy, szyby i shadow
Wysłany: 2007-05-11, 20:16
hej,
noooo Kafarek, grubo.... wiedzialem, ze e32 z Zielonej pojdzie w dobre rece ale, ze zrobisz z niej takie cacko, tego juz sie nie spodziewalem....
gratuluje i pozdrawiam....
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
Spokojnie. Jest pewna granica, której przekraczać nie będę. Tabliczka znamionowa będzie z numerem, który nie istnieje. Wszedłem w posiadanie listy Alpina B11, której ja bedę numerem ostatnim. Nie będę odbierał duszy żadnemu autu..
Wysłany: 2007-05-11, 22:04
kafar, trzymam kciuki przez caly czas poniewaz tez modyfikowalem z kumplem E36 na alpine kiedys tyle, ze fotek nie mam bo jeszcze cyfrowki nie mialem, a beeme sprzedal i kurcze nie wiedzialem, ze kiedys trafie na takich ludzi jak Wy.
Najsmieszniejsze jest to, ze wtedy to nie wiedzialem co to ta cala "Alpina"
...Witam,mile mnie zaskoczyles tymi przerobkami wielki szacunek chcialbym kiedys zobaczyc efekt koncowy na zywo ,szykuje sie wielkie whoooow powodzenia!!
A moze by tak na gangsterke z nia co? czarne lampy, czarna nera i reszta jak gasper czyli dupcia w gore i szyby w ciemno.
Zawiecha zostaje ta co jest, czyli -20/-20, ewentualnie profilem opony obniżę przód. Black Hella się robi, a czarna nera już jest Szyby na lato zaciemnię.
z tą tabliczką uważam podobnie jaj ARTROB, to już nie będzie zwykła stylizacja, ale w pewnym sensie podrabianie - nawet jeśli duszy nie ukradniesz, to też jej nie oszukasz ...
... co nie zmienia faktu, że w pozostałym zakresie bardzo mi się Twój projekt podoba
a co będzie z serduchem - zostaje seryjne m30, czy wjedzie pod maskę coś z asortymentu alpiny?
a co będzie z serduchem - zostaje seryjen m30, czy wjedzie pod maskę coś z asortymentu alpiny?
Alpina B11 na motorze m30 miała 254 KM, czyli niewiele więcej niż seryjne m30. Zmiana polegała na czipie.. głównie....
Ze zmian stylistycznych pod maską, może będzie pucha filtra powietrza, dekiel zaworów i przetłoczenie na dolocie. Nie wiem, czy będę malował kolektor na czarno.
Zmiany pod maska zostawiam na sam koniec. Może będą, może nie. Nie wiem, czy do tego czasu nie przesiądę się na Alpinę e38.