Witam
Niestety swoją poprzednią Beemką E30 325e Coupe sie niepochwaliłem ale pokaże wam swój nowy nabytek który posiadam od 3 miesięcy.
krótki opis:
BMW 320i Vanos E36 Coupe
Rok 1993
Motor M50B20 2.0 vanos - mało ale jedzie (jak sie niema co sie lubi to sie lubi co sie ma) -planowany swap na 2.8
Auto sprowadzone z niemiec - jestem pierwszym właścicielem w polsce
]
Hah nie słuchaj Ich to wyznawcy modelu E30 Fajny kebab ogólnie do dopieszczenia ale ładny. Jakies obnizenie wieksze i lepsze koło by dużo zrobiło moim zdaniem. E30 też fajna żeby nie było
heheh ja zrobilem na odwrót... najpier był kebeb is identyczna jak twoj tylko m pakiet tez mialem w srodku i w kolorze tej co ma nomad na avatarze - pozniej włozyłem m52b28... tylko dlatego ze m54b30 były bardzo drogie. a teraz mam e30 waska lampe:) i teraz mozna m54 wyrwac w cenie m52 z czasow swapa na kebabie- szykowanko pod swapik.
Ogolnie chodzi mi o to abys wkladał m54b30.
hehe E30 fajna była tylko wymagała jeszcze dużego wkładu pracy i pieniędzy, i tak uratowałem ją przed złomowaniem bo była już w opłakanym stanie, poprzedni właściciel woził nią drzewo z lasu i wogóle niedbał. Chciałem kupić coś nowszego i co niewymaga wymiany praktycznie każdej części dlatego kupiłem tego kebaba w M-plastiku. To czego mi brakuje to właśnie m54b30.Myślałem nad anglikem 328 to by chyba wyszło najtaniej i najwygoniej bo reszte części potrzebnych do swapa miał bym pod ręką. Wolałbym m54b30 bo to wkońcu silnik nowszej generacji (większa moc a spalanie takie same) Ale co do swapa to bede myślał dopiero w przyszłym roku. Narazie to wymieniłem olej i wszystkie filtry i tak mam zamiar zime przejeździć.