BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[e30] latająca kierownica, nagły brak mocy, problemy z garem
Autor Wiadomo
316i 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 17 Gru 2009
Skd: wrocław
Wysany: 2009-12-17, 12:47   [e30] latająca kierownica, nagły brak mocy, problemy z garem

Witam,

Mam ostatnio duże problemy z moją e30-tką. Część rozwiązałem, lecz pare jeszcze ich zostało.

1. Przy jeździe powyżej 80 km/h kierownica zaczyna cała latać, nie mówię tu już o wyższych prędkościach bo aż strach jechać (przy 140 myślałem że mi się całe auto rozleci). Nie jest to wina niewyważonych kół, gdyż na drugim komplecie problem zaczyna się juz przy około 60km/h, poza tym gdy koła są niewyważone, to przy wyższej prędkości nie powinno się nic dziać.

2. Co jakiś czas samochód traci moc, muszę zjechać na bok, zgasić na około minutę, gdyż nie da rady jechać. Myślę że może być tu walnięty przekaźnik pompy paliwa, gdyż zauważyłem, że po przekręceniu zapłonu pompa chodzi cały czas a z tego co mi wiadomo powinna nabrać paliwa i przestać chodzić. Poza tym gdy w baku jest ponad 30L to kina nie ma, dopiero jak paliwa jest mniej zaczynają się jazdy.

3. Miałem ostatnio problemy z obrotami (powyżej 6000tys przy włączeniu), więc rozebrałem przepływomierz i doprowadziłem go do stanu używalności. Teraz przy odpalaniu jest wszystko OK, lecz z tego co zauważyłem to 1 gar nie pracuje :wow:

Mam nadzieję że znajdę pomoc na tym forum :) Z góry bardzo dziękuję za każda odpowiedź.

pozdrawiam,
316i

szulik4 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 4 razy
Doczy: 15 Kwi 2009
Skd: Legionowo
Wysany: 2009-12-17, 14:05   

1) sprawdz w przednim zawieszeniu wszystkie luzy na łącznikach, sworzniach itp. Jak sprawdzisz i wymienisz uszkodzone części to jedz na ustawienie geometri kół. Ja przypuszczam że masz sworzeń do wymiany.
2) prawdopodobnie pompa jest juz na wykończeniu
3) sprawdz kable WN i swiece

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: