Witam,mam pytanie chce wymienic olej ,obecnie jest castrol magnatec 10w/40 co myslicie o motulu synergi+ 10w/40 ,slyszalem dobre opinie o tym oleju,pozdrawiam
mój accord - silnik 1.8 vtec jeździ na tym motulu - a czy się sprawdza? Przejechałem 4kkm, olej ma kolor całkiem całkiem, nie ubywa go, auto ma 170kkm przebiegu - chyba się sprawdza
Moim zdaniem nie ma ogromnej różnicy w jakości olejów z wyższej półki i jeden pies co nalejesz. Lepiej wymieniać po prostu częściej, ja to robię co około 6 tysięcy w Hondzie. Ważne, żeby olej spełniał wymagania producenta.
Moze POLSKI castrol to najwiekszy syf? Ja leje do m54 castrola 10w60 ale ori niemieckiego i powiem wam ze porownanie do polskiego wypada slabo na niekorzysc polskiego. Nasz castrol wyglada przy nim jak slonecznikowy z drugiego tloczenia.
_________________ Sklep motoryzacyjny - najnizsze ceny w okolicy
gg 2649832
Moze POLSKI castrol to najwiekszy syf? Ja leje do m54 castrola 10w60 ale ori niemieckiego i powiem wam ze porownanie do polskiego wypada slabo na niekorzysc polskiego. Nasz castrol wyglada przy nim jak slonecznikowy z drugiego tloczenia.
Bo to jedna z najczęściej podrabianych marek olejowych. Jeden user na innym forum opisywał jak do jego drukarni przyszedł gość z projektem i zażyczył sobie wydrukowanie 30000 etykiet właśnie na Castrola albo Mobila.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
U mnie w okolicy byla sytuacja ale z mobilem, jak kolesiowi padł silnik w jakims ciągniku siodłowym (nie pamietam marki). Byl zalany mobilem delvac'iem, a po ekspertyzie okazalo sie ze w beczce był jakis selektolo-podobny. I badz tu mądry?
Dlatego ja nie narzekam na castrola ale tylko niemieckiego w 5l pojemnikach, auto ladnie trzyma temp i cisnienie przy upalaniu.
_________________ Sklep motoryzacyjny - najnizsze ceny w okolicy
gg 2649832
Ostatnio wymieniałem olej w m50b20 własnie na motul synergie+ 6100 i powiem że kultura pracy silnika zmieniła sie na lepsze. Płaciłem 140zł za 5 litrów.
A ja leje tylko i wyłącznie Quaker state i ten olej polecam dosłownie każdemu bo jest naprawde dobry(dla przykładu- kolegi ojciec prowadzi firme przwozawa i wcześniej lał ''coś tam'' i po każdej trasie musieli stosować dolewki (minerał) a teraz leje len olej (10w40 full syntetic) i nie ma żadnych dolewek od wymiany do wymiany. U siebie na poczatku miałem 10w40 (jest to full syntetic) i była rewelacja ale teraz wyszedł 5w50 i właśnie go zastosuje bo jeżdze naprawde ostro i czasem upalam wiec dodatkowa ochrona jest wskazana.