Kilka slow o moim projekcie:
Auto bylo calkowicie przygotowane przez HPG.
Podstawa to czarne M3 E36 3.2.
W zeszlym roku Panowie z HPG wymienili silnik na corvettowska jednostke 5.7 V8 LS1.
Po zmianie walka silnik posiadal moc 400KM i 500Nm.
Autko posiada zawieszenie gwintowane D2, przerobiony przez HPG hamulec hydrauliczny D2, przerobiony przez HPG wydech, kubly Bimarco, kierownica sportowa Sparco, dyfer z E46 M3, buda auta zostala poszerzona o ok 11cm na strone.
Ale... bylo nam za malo
LS1 zostal zastapiony przez LS7 o mocy 505Km i 640Nm. Skrzynia jest od Camaro Z28. Sprzęglo performansowe - spiek. Lekkie kolo aluminiowe Firenze.
Silnik jest niesamowity: kazda jednostka skladana jest recznie, sucha miska olejowa, V-ka sie kreci do 7,5 tys obrotow (rzadko spotykane jak na 7l i Vke).
Panowie z HPG spisali sie na medal pomimo potrzeby powaznych przerobek. Ogarniecie elektryki przy tym silniku to kosmos.
Najlepsze jest jednak to, ze wszystko wyglada jakby bylo fabryczne: wszystkie wskazniki z oryginalnej deski z M3 dzialaja prawidlowo - temperatura oleju, temperatura wody, check engine, obrotomierz.
tomeczek Poszukaj zanim napiszesz !!! G Squad Garage
Wysłany: 2010-01-03, 20:44
masakra
pokaz fotki całości - jestem bardzo ciekawy jak to wyglada z zewnatrz.
witamy na forum
_________________ STOLTOM - Stolarstwo; usługi i produkcja. Okna, drzwi, zabudowy, okiennice, podesty, balustrady, parapety, galanteria drzewna, zabudowy pod audio i WSZYSTKO inne wg zamówień! Zapraszam! 697747821
Wysłany: 2010-01-03, 21:06
o w morde masakra
i ten dzwiek.....zawsze kochalem amerykanski sound......
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
....i znow powrot do m52b28
Zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic Dieslem
Panowie - kocham bmw i wiem, ze jest to poniekad profanacja tej marki, ale powiedzcie szczerze, ktory silnik bmw daje taki potencjal i stosunkowo niewielkimi kosztami mozna tak latwo podkrecic silnik?? auto ma scisle okreslpone przeznaczenie i niestety silniki z bawarki nie spelnialy moich wymagan..
Silnik Usa w aucie z Monachium to profanacja nie podoba mi sie projekt ,dzwiek kiszka jak polonez na gazniku bez filtra powietrza.Jak wsadzisz z e39 m5 to dam plusa i 5tke przybije.
Ale to nie znaczy ze nie bede Ci kibicowal !Powodzenia
_________________ 1. 535 sedan e34 91
2. 325 sedan e36 95
3. 318i touring e46 02
4. 325i sedan e90 06
Rom - wspolczuje braku sluchu
A silnika z m5, dopoki finansuje projekt i mam tu decydujacy glos, to nigdy nie wsadze - wiec nie przybijemy 5tki.
Silnik z m5 e39 przed liftem to nieudana jednostka (bieze olej i chodzi jak sieczkarnia). Po lifcie to fajny silnik, ale tak naprawde od 190km/h dopiero zaczyna jezdzic. Kompletnie nie ma dolu. Juz nie wspomne o serwisie - majatek!!
Mam porownanie, bo mielismy takie auto i nim jezdzilam.
LS1 chodzi o niebo lepiej od m5 e39. LS na jednym walku ma 500km i zjabiesty dol, a beemka na 4 walkach ma 400km i duzo gorszy dol.
Taaa - m5 e39 to "swietny" wybor - dwa przeplywomierze, vanosy.. ma sie co psuc..
Eh Panowie - tak jak pisalam - auto ma okreslone przeznaczenie i silniki beemki mi tego nie daja.
tomeczek - masakra to jest. Przy LS1 to bylo wariactwo, a teraz to bedzie fruwac
528_driver - filmik oczywiscie tego nie oddaje. LS1 mi sie podobal, ale jak uslyszalam LS7 to zwariowalam!! Chce zabrac kamere i w fajnej jakosci to nagrac - tak na pamiatke Bede sobie puszczac na dobranoc
High-Tech - koszty sa duzo mniejesze niz te ktore by byly zwiazane z silnikami jakie podales
Sosen - hej!!! no wlasnie zbroje sie na sezon - zamierzam wystartowac we wszystkich zawodach organizowanych przez SSS i przez zespol z Wyrazowa )
A Ty jak?? slyszalam ze pozbyles sie autka...
Lukasz - dzieki wielkie ))
Sebastian - teraz to bedzie czyste wariactwo!! Zapraszam na przejazdzke
Pomógł: 17 razy Dołączył: 12 Maj 2005 Skąd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysłany: 2010-01-04, 21:15
A mnie się PROJEKT bardzo podoba i dziwię się, że niektórzy wyskoczyli ze swoim ortodoksyjnym podejściem do BMW, jak wiadomo, że auto do poważniejszej zabawy w sport (przeglądaliście stronkę Karoliny?)...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Wysłany: 2010-01-04, 21:19
Karola poprosze o dobrej jakosci dzwiek w mp3 ustawie sobie jako dzwonek w telefonie.....ehhh musze to powiedziec (czytaj napisac)....Kobieto masz grande Cochones jak cholera !
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
....i znow powrot do m52b28
Zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic Dieslem