BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
m20b20 problem z moca....
Autor Wiadomo
SUCHARUS 

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sie 2005
Skd: LUBAŃ
Wysany: 2010-01-11, 19:43   m20b20 problem z moca....

Witam zapytanie jak w temacie....mowa o e30 z silnikiem m20b20.......otoz problem jest taki ze, po rozgrzaniu motoru czuc ubytek mocy nie zbiera sie przy wyprzedzaniu i ogolnie robi sie zamulony...hmmm z tego co zaobserwowalem to sytuacja taka ma miejsce tylko i wylacznie kiedy ciagnie sie silnik przy 4000-5000obr/min jak sie smiga do 3500obr wszystko jest git...temperatura jest w normie tj. wskazowka na wskazniku nie wychodzi poza srodkowa kreske.....od strony kolektora wydechowego widac pocenie sie i jest to plyn chlodniczy ktorego srednio co 5000km dolewam ok 300-400ml nie wiecej......auto nie kopci wszystko jest w normie.....tyle ze przy odpalaniu jest problem taki ze nieraz zalapie na dotyk kluczyka a nieraz trzeba nim pokrecic troche nie ma na to reguly raz jest tak a raz tak....wszystkie filtry zmienione zrobilem na nich ok 1000km....przewody WN maja rok tak samo swiece (auto posiada gaz stag 200 typu mixer nie ma wystrzalow) kopulka ma troszke podpalone piny....problem z moca jest przy jezdzie na Pb jak i na Lpg.....osobiscie stawiam na uszczelke pod glowica ewentualnie moze glowica peknieta ale zastanawia mnie ta moc ze spada dopiero jak sie troche da mu czadu dlatego chcialbym sie dowiedziec jeszcze troche opini na ten temat....
z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam

Yabi 

Pomg: 11 razy
Doczy: 16 Gru 2006
Skd: Golub-Dobrzyń
Wysany: 2010-01-11, 21:49   

Jak miałem m20b20 na mikserze to miałem ten sam problem ze od 4,5tyś obr. silnik już nie dawał rady dostawał astmy czy to na lpg czy Pb nie było różnicy. ;/ Sam doszedłem do tego że coś ją dusi wiec wywaliłem na próbę mikser i po przejechaniu się byłem w szoku jak sie wkręca do odcinki :wow:
SUCHARUS, wywal u siebie i zobacz czy coś sie zmieni czy bedzie tak jak w moim przypadku.

SUCHARUS 

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sie 2005
Skd: LUBAŃ
Wysany: 2010-01-11, 23:00   

robilem taki myk juz efekt byl i to duzy wiadomo mixer sporo zmniejsza przeswit dolotu i do tego jeszcze klapa antywybuchowa....zdjalem wsio troche pomoglo ale bez rewelki...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: