Witam posiadam m52b28 i wiadomo jakie tam z tyłu są rury wylotowe na wydechu. Czy mogę je uciąć i naspawać inne? Czy ta operacja się w ogole uda ? Naspawywane rurki by miały rozmiar 76mm i wykonane są z kwasówki. Pozdrawiam.
_________________ Małe zmiany
Ostatnio zmieniony przez Żółty 2010-01-09, 20:21, w caoci zmieniany 1 raz
do tłumika końcowego chcesz przyspać ładne pewnie błyszczące rurki tak??:) jeśli o to Ci chodzi to możesz śmiało proponował mi to gościu w moim tłumiku ale czasu już nie miałem ...
Ostatnio zmieniony przez bujonik 2010-01-09, 20:27, w caoci zmieniany 1 raz
przede wszystkim bedziesz musiał wyciać większy otwór w dokładce zderzaka...mi dlatego proponował ten facio właśnie przyspawanie większych rurek bo dokładke miałem wycięta na remusa... najłatwiej byłoby gdybyś nie ucinał tych rurek tylko nałozył( oczywiście 3,4cm dłuższe) na te i przyspawał...
Ostatnio zmieniony przez bujonik 2010-01-09, 20:39, w caoci zmieniany 1 raz
e no nie panikuj jak masz bez lakieru te dokładke to zrobisz to tak ( oczywiście jak się przyłożysz ) że śladu nie będzie
ile w fabrycznym tłumiku mają chyba koło 40mm
Ostatnio zmieniony przez bujonik 2010-01-09, 20:49, w caoci zmieniany 1 raz
nooo faktycznie ten przeszczep jest baardzoo nietypowy booo do wspawania kawałka rurki trzeba miec doktorat a do zmiany kół przynajmniej magistra a swapownicy są na pewno po habilitacji .
ludzieee kur... ogarnijcie sie troche , wiecej wyobrazni i własnej inwencji , bo jak tak dalej bedzie to zapewne zaraz powstanie temat pt. "jak zmienic olej i czy jest to baardzo skomplikowane"